ChatGPT wordt slimmer en sneller dankzij nieuw taalmodel GPT-4o

De software kan dankzij een nieuw taalmodel verschillende stemmen genereren, volgens OpenAI inclusief emotie.

De website van ChatGPT
Afbeelding: Shutterstock

OpenAI presenteert GPT-4o, de nieuwste versie van zijn artificiële intelligentie (AI) die de motor vormt van onder meer ChatGPT. GPT-4o is volgens het bedrijf niet alleen sneller in gebruik, maar ook ook beter in het 'begrijpen' van audio en beeld. Wie de API van OpenAI gebruikt om GPT-4o binnen eigen software te draaien, zou vijftig procent minder betalen dan voor het GPT-4 Turbo-model. Dat laatste komt omdat het nieuwe taalmodel minder 'tokens' verbruikt om tot passende antwoorden te komen, claimt OpenAI.

Stemmen genereren

Voor het evenement op maandag gingen er geruchten rond dat OpenAI een eigen zoekmachine zou presenteren die moet concurreren met Google. OpenAI ontkrachtte deze geruchten al snel en kwam op het evenement inderdaad met iets anders, namelijk de nieuwste iteratie van zijn taalmodel. In een blogpost legt het bedrijf uit wat GPT-4o allemaal beter kan dan voorgaande versies, en vergelijkt het GPT-4o met concurrerende taalmodellen van onder meer Google en Meta. De video onderaan dit artikel geeft ook wat context. 

OpenAI benadrukt de verbeterde Voice Mode in ChatGPT, die dankzij GPT-4o even snel moet reageren als een mens en ook menselijke emotie moet opmerken. Het taalmodel kan ook verschillende stemmen genereren, volgens OpenAI inclusief diverse emotionele stijlen. De vernieuwde stemervaring komt binnen enkele weken beschikbaar voor Plus-gebruikers (abonnementhouders). Andere verbeteringen van GPT-4o verschijnen in dezelfde periode zowel voor gratis als betalende gebruikers. 

Naast de aankondiging van GPT-4o als nieuwste taalmodel, maakt het bedrijf ook bekend een macOS-app te lanceren voor ChatGPT - zowel voor gratis als betalende gebruikers. Een Windows-app komt 'later dit jaar'. Apps voor Android en iOS zijn er al langer. ChatGPT is en blijft te gebruiken via de webbrowser. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie