Veertig miljoen voor promotie gezonde leefstijl

De overheid stelt de komende vier jaar ruim 40 miljoen gulden beschikbaar voor het promotie van een gezonde leefstijl via het programma ‘Gezond leven: zoektocht naar vernieuwing’ van ZorgOnderzoek Nederland (ZON).

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

ZON wil met dit programma jongeren, ouderen, allochtonen en mensen met een lage sociaal-economische status ertoe bewegen op een gezonde leefstijl over te gaan. Het programmavoorstel is onlangs door ZON-voorzitter D.Dees overhandigd aan minister Borst van volksgezondheid. Zij gaf ZON opdracht om bij deze doelgroepen een gezonde leefstijl te promooten, omdat voorlichting bij hen de afgelopen jaren het minst heeft opgeleverd, terwijl er juist bij hen een grote ‘gezondheidswinst’ geboekt zou kunnen worden.

Het ZON-programma is gespind rond vier thema's. Ten eerste: meer samenwerking tussen partijen binnen en buiten de gezondheidszorg, bedrijfsleven en overheid. Daarnaast actieve betrokkenheid bewerkstelligen van de doelgroepen bij de activiteiten en preventieprojecten. De keuze voor een gezonde leefstijl moet daarbij voor hen gemakkelijk te maken zijn. Ten slotte is onderzoek nodig naar gewoonten van deze doelgroepen om zo nieuwe methoden te ontwikkelen voor het stimuleren van gezond gedrag. (15-12-2000)

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie