Verkoop 'sekstech' bereikt hoogtepunt door coronacrisis

Volgens marktonderzoeker Juniper zullen er dit jaar meer dan 36 miljoen sekstech-apparaten verbonden zijn met mobiele telefoons.

Uit het rapport van Juniper komt naar voren dat de lockdownmaatregelen in veel landen sekstech een zetje hebben gegeven, vooral tussen maart en juni.
123RF

'Slimme seksspeeltjes' vinden door de coronacrisis gretig aftrek, constateren onderzoekers van Juniper Research. Volgens hen zullen er dit jaar meer dan 36 miljoen sekstech-apparaten verbonden zijn met bijvoorbeeld mobiele telefoons. Dat waren er vorig jaar nog 19 miljoen.

De coronacrisis zorgt daardoor voor een wereldwijd veranderende houding naar seksueel welzijn en een toenemende vraag naar verbonden apparaten, zoals handsfree vibrators of masturbators voor mannen. Juniper rekent voor dat deze industrie in 2025 een omvang heeft van maar liefst 9 miljard dollar, van bijna 4 miljard in 2020. Onlineretailers willen daar waarschijnlijk maar al te graag op inspringen.

'Afstandsmaatregelen niet geschonden'

Uit het rapport van Juniper komt naar voren dat de lockdownmaatregelen in veel landen sekstech een zetje hebben gegeven, vooral tussen maart en juni. Mensen hadden meer tijd over, de horeca was dicht en er werd toch naar intimiteit gezocht. Apparaten kunnen daarbij gebruikt worden zonder de sociale afstandmaatregelen te schenden, merkt Juniper daarbij fijntjes op. Naast het gebruik van apparaten die werken met wifi of bluetooth is er ook veel meer interesse voor kunstmatige intelligentie; sekspoppen die zelflerend zijn of apparaten die zich automatisch aanpassen naar de voorkeuren van gebruikers.

Eerder bleek overigens al dat de onlineverkoop van erotische artikelen tijdens de coronacrisis op volle toeren draait. Zo nam de verkoop van vibrators, dildo's en andere seksspeeltjes flink toe. EDC, naar eigen zeggen Europees marktleider in erotische speeltjes, zag zich genoodzaakt flink uit te breiden om voorraad op te kunnen slaan.

Noord-Amerika loopt voorop

Noord-Amerika lijkt de acceptatie van sekstech daarbij te leiden, aldus de onderzoekers. Tegen 2025 zal er per 14 volwassen personen in Noord-Amerika een sekstech-apparaat zijn. Dat komt concreet neer op 21 miljoen apparaten. Naar verwachting maken vibrators daar maar liefst 98 procent vanuit.

De Juniper-onderzoekers merken overigens ook op dat de industrie voor seksgerelateerde apps ook profiteert van de coronacrisis. Zo zijn het aantal apps om seksueel genot te verbeteren, apps voor seksuele therapie, apps voor seksueel welzijn en onderwijs en apps voor seksuele gezondheid toegenomen.

(ANP/Adformatie)

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie