Facebook staat meer advertenties rondom cryptovaluta toe

Facebook weerde bijna vier jaar advertenties over cryptovaluta, maar noemt de markt nu volwassener en geeft adverteerders daarom kansen.

Facebook geeft meer merken de mogelijkheid om te adverteren rondom cryptovaluta. Het platform staat vanaf vandaag advertenties toe van bedrijven met één van de 27 licenties, waar het voorheen slechts 3 licenties accepteerde. De ruimere advertentiemogelijkheden zijn opvallend omdat Facebook bijna vier jaar lang vrijwel alle soorten crypto-advertenties verbood.

Facebook wijzigt zijn beleid omdat het vindt dat cryptovaluta inmiddels stabieler en volwassener zijn en beter door landelijke overheden gereguleerd worden met wet- en regelgeving. In een blogpost schrijft Meta, het moederbedrijf van Facebook, dat de koerswijziging meer grote en kleinere adverteerders in staat stelt om te adverteren op het Facebook-platform. 

Vergunning De Nederlandsche Bank vereist

Nederlandse organisaties die crypto-advertenties op Facebook willen plaatsen om eigen diensten te promoten, dienen een vergunning van De Nederlandsche Bank te hebben. De DNB-vergunning is één van de 27 licenties die Facebook nu accepteert, zo staat op deze hulppagina uitgelegd. Het platform licht zijn advertentieregels op deze pagina uit en vraagt organisaties die denken dat ze aan de regels voldoen, om een formulier in te vullen. Pas na de goedkeuring mogen zij de betreffende advertenties plaatsen.

Nederlandse Facebook-gebruikers kunnen - mits bedrijven interesse hebben - dus meer crypto-gerelateerde advertenties in hun nieuwsoverzicht verwachten.

Facebooks cryptobaas vertrekt

Facebook werkt zelf mee aan een cryptomunt genaamd Diem, een project dat in 2020 moest uitkomen maar nog steeds niet af is. Het platform lanceerde onlangs wel zijn eigen cryptoportemonnee Novi, die ook al in 2020 zou verschijnen. Deze week maakte de directeur van Facebooks crypto-afdeling bekend dat hij eind dit jaar vertrekt bij het bedrijf. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie