Ook Aldi is om en laat klanten sparen voor gratis glazen

De supermarkt deed voorheen niet aan spaaracties, maar laat klanten nu sparen voor gratis Duralex-glazen. Bijbetalen is niet nodig.

Aldi

Supermarktketen Aldi gaat de concurrentie achterna en lanceert op 15 november zijn eerste spaaractie in Nederland. Klanten kunnen zegels sparen door boodschappen te doen en ontvangen bij een volle spaarkaart een gratis Duralex-glas. Aldi geeft graag aan dat de klant niet hoeft bij te betalen voor het actieproduct. Veel andere supermarktketens gebruiken zegelspaaracties om producten met hoge korting op de adviesprijs aan te bieden, maar verlangen wel een financiële bijdrage van de klant.

Aldi kiest voor Duralex

Aldi slaat voor zijn eerste Nederlandse spaaractie de handen ineen met Duralex, een Frans glazenmerk. De Aldi-klant krijgt bij iedere vijf euro aan boodschappen één zegel. Een volle spaarkaart met vijfentwintig zegels geeft recht op één gratis glas, met keuze uit vijf kleuren. Aldi promoot de spaaractie door de eerste zegel cadeau te geven. De klant dient dus voor 120 euro aan Aldi-boodschappen te doen om een gratis glas te krijgen. 

De Aldi-spaaractie start als gezegd 15 november en eindigt 24 januari 2022. Klanten kunnen volle spaarkaarten tot en met 30 januari inleveren. De actie eindigt eerder als de voorraad glazen op is. 

Update 12 november: Aldi laat weten dat het per vergissing op zijn website communiceerde dat klanten bij aankoop van actieproducten extra zegels ontvangen. Dat is niet correct. Het artikel is hierop aangepast.

Interview met Aldi's marketing director

De supermarktketen werkt aan meer vernieuwingen. Zo maakte Aldi onlangs bekend dat het begin 2022 zijn eerste kassaloze winkel in Europa opent. Het filiaal komt in Utrecht. Adformatie publiceerde recent een interview met Nienke van de Streek, managing director marketing bij Aldi. Het interview in het kader van CMO Studio is hieronder terug te kijken.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie