Nieuwe duurzame car-sharing-app Slinger: 'Tikkie voor het meerijden’

Lege autostoelen delen via WhatsApp.

Slinger

Voor de milieubewuste automobilist met een surplus aan ruimte in de auto, is er nu Slinger. Een gratis app waarmee automobilisten via WhatsApp hun lege stoelen kunnen aanbieden aan bekenden. Ongeveer zoals rekeningen worden gedeeld via de Tikkie-app. Slinger is gratis en beschikbaar op iOS en Android.

Volgens de makers, Liebe Leute, en Lama Lama, is de app primair ontwikkeld om de CO2-uitstoot te verlagen. ‘Er is dan ook in eerste instantie geen verdienmodel aan gekoppeld’, zegt Marvin Pupping van Liebe Leute,.

Advertentie
advertisement

Naast individuele gebruikers krijgen ook organisaties en sponsoren van evenementen de gelegenheid via Slinger CO2-emissies van hun bezoekers te reduceren. Dat kan via een online dashboard waarop organisaties de meerij-ritjes naar hun event kunnen laten sponseren. De inkomsten gaan dan naar projecten die bijdragen aan de reductie van de CO2-uitstoot.

Voor de lancering van de bètaversie is een samenwerking aangegaan met de KNVB, die in de app mogelijkheden ziet om de CO2-voetafdruk van het Nederlandse voetbal te verlagen.

Er wordt samengewerkt met Justdiggit, bekend van de grootschalige landschapsherstelprojecten.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie