WEB rechten, licenties en meer BUMA ellende...

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Recent stonden een aantal weblogs, zoals en bol van het feit dat een blogger, een inbreuk zou hebben gemaakt op auteursrechten. Zij werd hiervoor keihard aangepakt door een organisatie, die stelt de auteursrechten van freelancers veilig te stellen. Uiteindelijk heeft ze de zaak geschikt voor 160 euro, maar er is veel losgemaakt. Er is zelfs een gestart over dit onderwerp.
De betreffende auteurswet stamt namelijk uit 1912 en voldoet in deze tijd natuurlijk allang niet meer.

Een andere "licentie strijd" is aan het ontluiken rond de Buma. blogt hierover . Er wordt over dit onderwerp met een aantal partijen zelfs binnenkort een gehouden.
De Buma int geld voor de auteurs /componisten van muziek. Op zich een prima zaak. Echter, veel geld schijnt niet of snel bij de componisten terecht te komen. De Horeca en grootwinkelbedrijven ( grote "klanten" van de Buma) krijgen geen enkel inzicht in de wijze waarop de tarieven zijn opgebouwd.
Kortom, iedereen, behalve de Buma, is happy met de stand van zaken, maar ja, de Buma is een door de overheid aangewezen monopolist. Zelfs bij een proef met de licentie structuur gelden de regels van de Buma. Veel componisten willen eigenlijk (leve het web2.o tijdperk!) direct zaken doen met de luisteraars buiten de Buma om, dan verdienen ze tenminste nog iets. Denk bijvoorbeeld aan de Starbucks/ Apple
Wordt vervolgd.

In de een artikel dat T-mobile niet meer wil dat andere bedrijven de kleur Magenta gebruiken. Zij claimen het alleenrecht op een kleur? Daar is niet . Terecht. Waar houdt dit anders dan op? De KLM reserveert het blauw , KPN groen en TNT oranje of rood?

Genoeg ellende. Of weten jullie nog meer van dit soort perikelen

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie