Masterclass 'Leiderschap in uitdagende tijden'

Masterclass Leiderschap in uitdagende tijden

Een leidinggevende krijgt continu te maken met verandering en de druk om te blijven innoveren. Hoe breng jij jouw team of organisatie naar een hoger niveau en creëer je meer draagvlak?

Tijdens deze 4-delige online Masterclass ‘Leiderschap in uitdagende tijden’ komen inspirerende sprekers aan het woord en onderzoeken we samen het belang van Psychological Safety, leer je hoe je high-performance leadership teams ontwikkelt en wordt duidelijk hoe je grip houdt op bedrijfsprocessen en -resultaten ook post-corona.

Inspiratie en waardevolle inzichten | 4 webinars

Vier interactieve masterclasses; vol scherpe vragen, eerlijke ervaringen, frisse ideeën van experts en mensen uit de praktijk. Zij gunnen jou een eerlijke kijk in hun keuken, delen hun kennis en gaan ook het gesprek aan over hun persoonlijk inzichten, worstelingen, uitglijders én successen in het afgelopen jaar. En natuurlijk blikken we ook vooruit.

 • Webinar 1: Leren en leidinggeven onder druk
 • Webinar 2: Psychologische veiligheid & teamwork
 • Webinar 3: Innovatiemanagement
 • Webinar 4: The Inner Game of Leadership

Wat zijn de voordelen van de cursus?

 • Breng met jouw leiderschap het bedrijf naar een hoger plan
 • Ontdek hoe je je mensen motiveert in lastige tijden
 • Krijg een spiegel voorgehouden waardoor je je eigen leiderschapsstijl beter begrijpt
 • Creëer draagvlak voor je plannen en neem op elk niveau je mensen mee
 • Bereid jouw leiderschap voor op de organisatievraagstukken van de toekomst


Welke onderwerpen komen aan bod?

 • Leren en leidinggeven onder druk
 • Psychologische veiligheid & teamwork
 • Innovatiemanagement
 • The Inner Game of Leadership

Voor wie is deze cursus bestemd?

Voor leidinggevenden en ondernemers die nieuwsgierig zijn en altijd willen (bij)leren. Niet door anderen de maat te nemen, maar door zélf de handschoen anders op te pakken. Door in de spiegel te kijken, door noodzakelijke en soms confronterende vragen te stellen, door écht te luisteren naar de mensen om je heen, door de diversiteit in jouw organisatie te koesteren en veilig te stellen, door de werkelijke thema’s van deze tijd en de interne hete hangijzers op de (bestuurs)tafel te leggen, door nieuwe wegen uit te proberen en te blijven innoveren, door echt te verbinden en samen-te-werken, ook op afstand.

Laat je inspireren door kennis en ervaringen van vakgenoten en hun plannen voor de toekomst, om in 2021 samen met jouw team of organisatie hier sterker uit te komen.

Het hele team op hetzelfde niveau

We kunnen dit programma ook op maat organiseren. Dat is al een goede optie bij vijf of meer medewerkers. Een financieel voordeel oplopend tot 50% van open deelname, een programma op maat en uitvoering waar en wanneer het jou en jouw organisatie uitkomt. Bel voor meer informatie of een offerte met Ivo ten Hoorn op +31 6 2471 9757.

Programma

Webinar 1: Leren en leidinggeven onder druk

15:30 uur - 17:30 uur

Of jouw organisatie het nou heel erg goed heeft gedaan het afgelopen jaar of juist door deze corona-crisis in zwaar weer zit, als mens en leidinggevende zijn dit confronterende tijden. Niets is meer vanzelfsprekend en alles lijkt direct op scherp te staan. Veel bedrijfsprocessen, organisatieculturen en leiderschapsstijlen, die eigenlijk al onder druk stonden, zijn door deze crisis alleen maar verder onder het vergrootglas komen te liggen.

Tijdens dit webinar wordt duidelijk hoe je grip houdt op jouw bedrijfsprocessen en -resultaten, en hoe je gemakkelijker kunt anticiperen op een post-corona tijdperk. Wat werkt nu misschien wel beter en wil je straks behouden?

 • Hoe houd je in deze tijd de koers vast met jouw team of organisatie, terwijl je toch zo wendbaar mogelijk probeert in te spelen op deze nieuwe realiteit?
 • Hoe zorg je voor goede interne afstemming en samenwerking, terwijl de onderlinge verbondenheid dreigt te verwateren nu iedereen vanuit zijn eigen huis werkt?
 • Hoe houd je het veilig voor jouw mensen om eerlijk en transparant te communiceren, om problemen te blijven benoemen, ideeën te blijven aandragen en feedback te blijven geven? Ook aan het team aan de top?
 • Hoe zorg je ervoor dat jij als leidinggevende of ondernemer niet verhardt of verstart? Wat wordt er van jou gevraagd en verwacht, en op welke manier kan jij jezelf het beste blijven ontwikkelen?

Nelleke Veldhuijzen (Leiderschap Coach/-trainer, van Leadership Matters) gaat hierover – samen met jou – in gesprek met Ferry Muller (Chief Financial Officer Vebego) en Jonathan Briers (Chief Medical Officer Roche Nederland). Twee mensen uit de top van hun organisatie, die beiden met een heel eigen (en zeer verschillende) stijl van leiding geven hun organisatie zo goed mogelijk voorbereiden op de uitdagingen van de toekomst


Webinar 2: Psychologische veiligheid & Teamwork

15:30 uur - 17:00 uur

Sinds het door Google uitgevoerde Project Aristoteles uitwees dat ‘Psychological Safety’ de gemene deler is van ‘high performing teams’, is hier grote belangstelling voor. En terecht. Psychologische veiligheid heeft invloed op resultaat, betrokkenheid, leervermogen, organisatiecultuur en innovatiekracht van mensen.

Voor de leidinggevende die de mens-kant van zijn/haar leiderschap wil verdiepen, die meer uit het team of de hele organisatie wil halen (én die zichzelf daarin wil ontwikkelen), is dit krachtig materiaal. De theorie is tamelijk simpel uit te leggen, maar de praktijk blijkt behoorlijk weerbarstig. Psychologische veiligheid is namelijk geen kunstje. Het vraagt om de juiste mindset, vaardigheden én commitment. Tijdens deze masterclass duikt Aad de Bruijn (Leiderschap Coach/-trainer van Leadership Matters) met jullie in deze materie:

 • Wat is psychologische veiligheid, wat is het niet en waarom is het zo essentieel voor effectief teamwork
 • Wat is de invloed van macht en hiërarchie op het zelf-organiserend vermogen van teams?
 • Wat vraagt het van leidinggevenden + hoe kunnen medewerkers bijdragen aan het creëren van psychologische veiligheid?
 • Wat kan je praktisch doen om het te ontwikkelen + hoe kun je het herstellen?
 • Op welke valkuilen kun je anticiperen (en hoef je dus niet in te stappen)?

Tijdens de sessie is er veel ruimte voor jouw vragen. Deze masterclass gaat je veel herkenning, nieuwe inzichten, meer energie en concrete tips opleveren, waar je direct mee aan de slag kunt.

Webinar 3: Innovatiemanagement

15:30 uur - 17:00 uur

Op welke manier geef jij met jouw team of organisatie vorm aan innovatie? Tijdens dit webinar gaat Nick Smaling (Sr Consultant bij The Boston Consulting Group) in op de theorie van Innovatiemanagement en de vertaling naar de praktijk. Tevens gaan we in gesprek met Jeroen Rouppe van der Voort (Research Mngr IP/ External Projects Enza Zaden), die autonome expertteams faciliteert bij hun innovaties.

 • Hoe richt je de verschillende fases van een innovatieproces goed in en zorg je dat je wijze keuzes maakt waar/hoe de beschikbare resources in te zetten?
 • Hoe stimuleer je een innovatiecultuur, zodat je constant blijft leren, vernieuwen, verbeteren en dus fris en relevant blijft voor je klanten?
 • Hoe agendeer je innovatie in jouw organisatie t.a.v. de grote thema’s / trends in onze maatschappij? Hoe creëer je draagvlak en neem je mensen mee, op elk niveau?
 • Wat vraagt dit van jou, als ondernemer / leidinggevende en als mens? Welke risico’s moet je bereid zijn te nemen? Hoe begeleid je jouw mensen hierin?
 • Op welke valkuilen kun je anticiperen (en hoef je dus niet in te stappen)?

We koppelen in deze masterclass een stuk innovatie-management theorie aan ervaringen uit de dagelijkse praktijk. Innoveren vraagt immers om moed, het nemen van risico’s en te blijven experimenteren ondanks de wetenschap dat vele goede ideeën vaak sneuvelen en je te maken krijgt met tegenslag. We gaan met elkaar het gesprek aan om te kijken hoe we de ‘innovatiemanager in jou’ kunnen versterken.


Webinar 4: The Inner Game of Leadership

15:30 uur - 17:00 uur

Goed om te weten: deze sessie is in het Engels

Als uitsmijter gaan we tijdens dit laatste webinar in gesprek met Don Arnoudse (Serial Entrepreneur, Executive coach, Founder of Exuberant Leadership) over high-performance leadership teams en hoe jij jouw ‘Conversational Leadership Skills’ kunt versterken.

Today's leaders are coping with a constantly evolving landscape, fed by exponential advances in technology in a world that is hyper-connected. The ability to sense, commit, and navigate in real time is vital. The capacity to shape and create the future, not just react to what's coming at you, is a real differentiator for success in a world filled with surprises. In the midst of a storm, leaders must excel in their capability to regain their center, while leading committed high-performance teams toward a shared vision. 

Over the last few decades of working with these leadership teams, from start-ups to Fortune 100 companies, I have identified 7 Essential Conversations that comprise the 'Conversational Leadership Playbook' of the very best high-performance teams. Teams can map out which conversations are most useful to achieve a given purpose, while avoiding the inclination to muddle them all together in a conversation at once, which always produces frustration, lost focus, and wasted time.

Verder onderzoeken we met Don:

 • Wat verstaan we onder ‘high-performance leadership teams’ en wat heeft het afgelopen jaar betekend voor deze teams?
 • Welke maatschappelijke thema’s en organisatie-vraagstukken dienen zich aan en wat betekent dit voor de rol / verantwoordelijkheid van leiderschap-teams?
 • Welke Inner Game speelt zich af? Wat wordt er eigenlijk van ‘de leiders en ondernemers van de toekomst’ gevraagd?

Docenten

Nelleke Veldhuijzen

Nelleke Veldhuijzen en Aad de Bruijn zijn beiden internationaal werkende consultants en absolute specialisten op het gebied van leiderschap, communicatie en teamwork. Zij verzorgen al meer dan 15 jaar maatwerk trainingen en executive coachingstrajecten voor organisaties binnen zowel de profit als de not-for-profit sector. Vol passie werkten zij met managers van o.a. Vodafone, Panasonic, Sara Lee, Philips, Logica, Vopak, RBS en ABN-AMRO. Hun aanpak is resultaatgericht, effectief en direct praktisch toepasbaar. Zij creëren een uitdagende en tevens respectvolle omgeving, waarbinnen deelnemers zich altijd op meerdere niveaus tegelijk ontwikkelen: uw waarden, overtuigingen, houding, gedragspatronen en vaardigheden komen alle aan bod.

Aad de Bruijn

Nelleke Veldhuijzen en Aad de Bruijn zijn beiden internationaal werkende consultants en absolute specialisten op het gebied van leiderschap, communicatie en teamwork. Zij verzorgen al meer dan 15 jaar maatwerk trainingen en executive coachingstrajecten voor organisaties binnen zowel de profit als de not-for-profit sector. Vol passie werkten zij met managers van o.a. Vodafone, Panasonic, Sara Lee, Philips, Logica, Vopak, RBS en ABN-AMRO. Hun aanpak is resultaatgericht, effectief en direct praktisch toepasbaar. Zij creëren een uitdagende en tevens respectvolle omgeving, waarbinnen deelnemers zich altijd op meerdere niveaus tegelijk ontwikkelen: uw waarden, overtuigingen, houding, gedragspatronen en vaardigheden komen alle aan bod.

Gastbijdrages van:

Ferry Muller (Chief Financial Officer Vebego)

Jonathan Briers (Chief Medical Officer Roche Nederland).

Nick Smaling (Sr Consultant bij The Boston Consulting Group)

Jeroen Rouppe van der Voort (Research Mngr IP/ External Projects Enza Zaden)

Don Arnoudse (Serial Entrepreneur, Founder of Exuberant Leadership)

Datum, kosten, locatie en aanmelden

Data: woensdag 26 mei, woensdag 2 juni, dinsdag 29 juni en dinsdag 6 juli 2021.

Investering: 495 euro exclusief btw.

Locatie: online

Aanmelden voor de masterclass kan via deze link

Advertentie