Bureaunetwerk Dept breidt uit met het Ierse digitale bureau Webfactory

Paul Manuel (Dept): 'We geloven in een gezonde groei van de Ierse markt.'

  • Media
  • 14 July 2017
  • Redactie Adfo Groep

Digitaal bureau Webfactory uit Ierland wordt onderdeel van bureaunetwerk Dept. Hiermee wil het Nederlandse bureaunetwerk de dienstverlening in Europa uitbreiden.

Groei in Ierland
Paul Manuel, medeoprichter van Dept: 'Webfactory is niet alleen een autoriteit binnen de Ierse markt, maar sluit qua dienstverlening naadloos aan op de diensten van digital agency TamTam, ook onderdeel van ons netwerk. Samen kunnen we slimmere oplossingen realiseren. Daarbij geloven we in een gezonde groei van de Ierse markt, en wordt het voor ons gemakkelijker om de samenwerking aan te gaan met de grote internationale merken gevestigd in Dublin.'

Wat is Webfactory?
Webfactory is een van de meest bekende digitale bureaus in Ierland. Het bureau heeft 45 medewerkers die zich bezighouden met innovatieve internetprojecten binnen de Ierse zakelijke dienstverlening. Daarbij helpt Webfactory de online zichtbaarheid te vergroten van merken als Google en Microsoft, twee bedrijven met een hoofdkantoor in Dublin.

Webfactory is maar liefst vijf keer uitgeroepen tot beste Ierse bureau. De toetreding tot Dept is de eerste stap om ook internationaal te werken. Simon Walsh, directeur Webfactory: 'Na 24 jaar was het tijd voor de volgende stap. Maar wel eentje die energie geeft, waarbij we kunnen blijven doen waar we goed in zijn, en nieuwe dingen kunnen leren. Samenwerking met de bureaus binnen het netwerk zorgt dat we nog betere en slimmere projecten voor onze klanten kunnen realiseren.'

Dept bouwt en koopt
Het netwerk van Dept groeit met Webfactory naar 600 medewerkers met een gezamenlijke omzet van ruim €70 miljoen. Sinds 2015 helpt investeerder Waterland de oprichters van digitaal bureau TamTam om het bedrijf via een zogenaamde 'build & buy-strategie' internationaal te laten groeien. Dept is het paraplumerk. In Nederland kocht het Supersteil, eBrella, Expand Online, a friend of mine, Second Degree, Studio Dumbar en indirect Tricode, in Engeland Building Blocks en in Duitsland e-commercespecialist BE EXCELLENT en Trust Agents.

Advertentie