Premium

Gebruik Facebookvideo wereldwijd met 75 procent gestegen

Het sociale platform onderbouwt met eigen cijfers waarom videocontent steeds belangrijker wordt.

 • Media
 • 8 January 2015
 • Sander Beekman
Helaas hebben we geen rechten meer op deze afbeelding
Adformatie

-gebruikers zien visuele taal als een bondige, tijd-efficiënte en krachtige manier om hun boodschap over te brengen. In slechts een jaar tijd is het aantal online videoberichten per Facebook-gebruiker met 75 procent toegenomen. In de Verenigde Staten was dit cijfer zelfs nog groter (94 procent).

Nu mensen meer video&;s maken, verandert de samenstelling van het nieuwsoverzicht. Het aantal video&;s dat mensen en bedrijven plaatsen ligt 3,6 keer zo hoog als vorig jaar. Gemiddeld ziet meer dan de helft van de mensen minstens één video per dag voorbijkomen. 

Kansen voor merken

Eén van de katalysatoren van de groei is de opkomst van mobile. Doordat mensen met hun smartphone altijd wel een degelijke camera bij zich hebben, kost het vastleggen of delen van momenten via beeld nauwelijks moeite. Het groeiende gebruik van beeld biedt kansen voor merken om taalbarrières te overstijgen. Alleen moeten merken wel hun verhaal weten te brengen in slechts enkele seconden. 

Tips van Facebook

Facebook noemt dit thumb-stopping creativity, kortweg hoe zorg je als merk ervoor dat mensen stoppen met scrollen om jouw content te bekijken. Vanuit eigen observatie geeft Facebook enkele tips om merken op weg te helpen:

 • Creativiteit begint vanaf het eerste beeld:
  Waarde wordt snel gecreëerd, beginnend bij een thumbnial en de eerste drie seconde van een video. Hoewel mensen de neiging hebben om korte video&;s te bekijken, worden ook lange video&;s goed bekeken mits ze een goed verhaal vertellen.
 • Ontwerp voor &;geluid uit&; en voeg waarde toe met &;geluid aan&;:
  Video&;s beginnen automatisch te spelen zonder geluid en gebruik daarom video&;s die goed werken met en zonder geluid. Dit doe je bijvoorbeeld door in het begin tekst te gebruiken, zodat de kijker ook zonder geluid weet wat er komen gaat.
 • Focus op bredere campagne:
  Gebruikers zullen een campagne sneller herkennen en beter waarderen wanneer merken hun creativiteit optimaliseren voor meerdere schermen en media. Een goed voorbeeld van een succesvolle crossmediale campagne is de ;s rond het afgelopen WK voetbal. De campagne zorgde voor meer dan 400 miljoen impressies en bereikte meer dan 125 miljoen unieke mensen (waarvan 80 procent mobile) uit 158 landen. 

;s GOL

premium

Registreer en probeer 1 maand gratis

Om dit artikel te kunnen lezen heb je een Premium account nodig. Registreer nu en probeer de eerste maand gratis.

Probeer 1 maand gratis Abonneer direct
Advertentie