Winstdaling De Telegraaf

Holdingmaatschappij De Telegraaf zag haar netto winst afgelopen half jaar dalen met 25,4 miljoen gulden (38 pct) vergeleken met dezelfde periode in 2000. De winstverwachting voor geheel 2001 zal aanzienlijk lager ligger dan de winst in 2000, zo maakte De Telegraaf vandaag bekend.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De winst zakte tussen 1 januari en 15 juli af tot 42,4 miljoen gulden. De eerste helft van 2000 bedroeg die nog 67,8 miljoen. De holding noemt als een van de oorzaken voor de teruggang de gedaalde advertentie-inkomsten. Die bedroeg ruim 10 pct bij het dagblad De Telegraaf.

Bij de regionale dagbladen daalde het advertentievolume met 3 pct. De advertentie-inkomsten van gratis ochtendkrant Sp!ts verdubbelde daarentegen. Ook de stijging van de papierprijzen en bezorgkosten en het aanloopverlies van de gratis middagkrant News.nl, dat sinds april niet meer bestaat, duwden de winst naar beneden. Door bezuinigingsmaatregelen voorspelt De Telegraaf dat de kosten voor internetactiviteiten dit jaar echter lager uitkomen dan in 2000.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie