Belgische provider Proximus toont 'Stop Invasion' op smartphones

Met de actie wil Proximus benadrukken dat het solidair is met Oekraïense bevolking. De provider spreekt van een symbolisch statement.

Geen Proximus meer maar Stop Invasion
Afbeelding via Jan de Meulemeester op Twitter

Belgische smartphonegebruikers die klant zijn bij Proximus, zien sinds 8 maart de tekst Stop Invasion op hun toestel. Normaliter staat hier Proximus. De provider heeft de tekst veranderd om solidariteit te tonen met de bevolking van Oekraïne. Een woordvoerder spreekt tegenover HLN van een symbolisch statement.  

Advertentie
advertisement

Meer initiatieven

Proximus zegt als bedrijf aan verschillende initiatieven te werken om Oekraïners te helpen. Zo wil de provider een bijdrage leveren aan hulporganisaties en de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Ook belooft Proximus steun op het gebied van connectiviteit. Vorige week verlichtte Proximus een deel van zijn hoofdkantoor al in het blauw-geel, de kleuren van de Oekraïense vlag. Ook rekent de provider geen extra kosten meer voor het bellen, sms'en en internetten van en naar Oekraïne. Nederlandse providers doen dat ook niet meer.

Providernaam eerder aangepast

Europese providers passen bijna nooit hun naam in het scherm aan. De actie van Proximus is een uitzondering, maar het gebeurt vaker. In de eerste weken van de coronapandemie, maart 2020, veranderden veel providers in Nederland en andere landen hun naam naar #StayHome.

Afbeelding bovenaan via Twitter.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie