Bijenkorf neemt afscheid van traditionele startschot voor feestmaand december

In plaats van de jaarlijkse lichtshow Turn on the Lights op de Dam, steekt het warenhuis liever geld in digitale ontwikkelingen.

Turn on the Lights
ANP Foto - Robin van Lonkhuijsen

De Bijenkorf schrapt de kostbare jaarlijkse lichtshow 'Turn on the Lights' in Amsterdam. De lichtshow, die al sinds 2008 wordt gehouden, was bedoeld om de maand december feestelijk in te luiden. 'Turn on the Lights', dat werd gehouden op de Dam in Amsterdam, naast de bekendste vestiging van De Bijenkorf, trok altijd duizenden mensen. Een woordvoerder van De Bijenkorf zegt dat gekozen wordt voor 'meer klantbeleving in alle Bijenkorf-winkels en niet alleen in Amsterdam'. De Bijenkorf zegt zich verder meer te willen concentreren op digitale ontwikkelingen en andere vernieuwingen. Weersproken wordt dat het zou gaan om een pure kostenbesparing.

Bij het hoofdkantoor van De Bijenkorf moeten verder 30 van de 500 medewerkers vertrekken. Het zou niet gaan om een besparingsmaatregel. Op het kantoor zouden inmiddels namelijk ook al 'iets meer dan dertig' nieuwe mensen aangenomen met 'expertises die passend zijn' binnen de nieuwe koers. Toch ontkent De Bijenkorf niet dat de kosten door de maatregel zijn gedaald.

 

Bron: ANP

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie