McDonald's komt met MacCoin die overal ter wereld is in te ruilen tegen een Big Mac

De Big Mac-munt is geslagen ter viering van het vijftigjarige bestaan van de dubbele burger.

Big Mac-munt
McDonald's

McDonald’s introduceert een wereldwijde Big Mac-munt, de MacCoin. Volgens de fastfoodketen gaat het om de eerste munt waarmee overal ter wereld exact hetzelfde kan worden gekocht, namelijk één Big Mac. Het slaan van de munt markeert het vijftigjarige bestaan van zijn bekende burger, de Big Mac.

McDonald's kwam op het idee door de Big Mac-index van zakenblad The Economist. Die gebruikt de grote prijsverschillen tussen Big Macs in verschillende landen sinds 1986 juist als indicator voor de koopkracht en de waarde van een bepaalde munteenheid ten opzichte van de dollar.

Advertentie
Big Mac
Shutterstock

1967

Aan al die economische theorie heeft de MacCoin van McDonald's echter geen boodschap. In Nederland wordt de munt met ingang van donderdag bij elke bestelling van een Big Mac-menu gratis uitgereikt, zolang de voorraad strekt. De MacCoin kan tot eind van het jaar in meer dan vijftig landen bij deelnemende restaurants ingeleverd worden voor een Big Mac.

De Big Mac werd 1967 bedacht door Jim Delligatti, een Amerikaanse franchisenemer van de keten, en de dubbele burger zit sinds 1968 in het vaste assortiment van het McDonald's-concern.

 

Bron: ANP

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie