Premium

Nog meer inspiratie tijdens het tweede Dept Festival

Bureaunetwerk Dept verbouwde de Thuishaven in Amsterdam tot festivalterrein. Een terugblik in Tweets en filmpjes.

Zo'n 1500 gasten kwamen naar de Thuishaven in Amsterdam voor het tweede Dept Festival. Het evenement vond afgelopen vrijdag plaats en draaide om technologie, creativiteit en inspiratie.

Groei van Dept
Dit jaar zet Dept zichzelf minder in de schijnwerpers dan het eerste jaar (bekijk het verslag van 2016). Toen begon het festival met de aankondiging dat Studio Dumbar onderdeel van het netwerk werd. Trots vertelden Paul en Bart Manuel dat Dept hiermee groeide naar 375 medewerkers, een gezamenlijke omzet van ruim €50 miljoen en kantoren in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Noord-Amerika en Spanje. Nu, een jaar later, telt het netwerk 600 medewerkers met een gezamenlijke omzet van ruim €70 miljoen.

 

 

Waar digitale creatieven meebezig zijn
Maar daar gaat het niet over tijdens het festival. Alles draait om netwerken en inspiratie opdoen over thema's waar Dept-medewerkers mee bezig zijn. Er zijn drie locaties waar tegelijkertijd presentaties plaatsvinden: een circustent, een loods en een buitenpodium.

De line-up is een mix van Dept-medewerkers en internationaal bekende sprekers. Sprekers van Dept waren onder andere oprichter Bart Manuel, creative director Liza Enebeis (Studio Dumbar) en strateeg Lucas Nutbey (Tamtam).

 

Freek Staps (Second Degree) organiseerde een talkshow over journalistiek met Peter Vandermeersch (NRC Handelsblad), Giselle van Cann (NOS Journaal) and Merijn Henfling (Lindanieuws).

 

 

Een van de internationale gasten was ontwikkelaar en TED-spreker Topher White. Hij gebruikt oude smartphones om het regenwoud te redden. Bekijk zijn TED-talk hieronder.

Ook wetenschapper Aubrey de Grey trok een volle zaal. De Grey staat bekend om zijn theorie dat wij veroudering kunnen 'genezen'.

Andere bekende sprekers waren illustrator Mr. Bingo, kunstenaar Stefan Sagmeister en creatief denker Jason Kerr (Google).

 

 

Verder was er de hele middag volop gelegenheid om bij te praten met vakgenoten uit binnen- en buitenland. De avond eindigde met muziek en dans op het terrein en in de circustent.

 

 

premium

Registreer en probeer 1 maand gratis

Om dit artikel te kunnen lezen heb je een Premium account nodig. Registreer nu en probeer de eerste maand gratis.

Probeer 1 maand gratis Abonneer direct
Advertentie