T-Mobile komt met KPN-taks

T-Mobile voert voor een miljoen huishoudens in bepaalde regio's een 'KPN-toeslag' in als ze hoge internetsnelheden via glasvezel willen.

Foto: ANP/Peter Wilz

Telecombedrijf T-Mobile voert voor een miljoen huishoudens in bepaalde postcodegebieden een 'KPN-toeslag' in als ze hoge internetsnelheden via glasvezel willen afnemen, meldt De Telegraaf. Consumenten betalen daar voor een internetverbinding van een gigabit per seconde per maand zo’n 15 euro meer dan T-Mobile-klanten op veel andere plekken.

Dat blijkt uit de nieuwe menukaart die T-Mobile maandag introduceert. Het bedrijf zegt ertoe gedwongen te zijn door de prijzen die KPN rekent voor toegang tot zijn glasvezelnet op sommige plekken. Het gaat vooral om gebieden waar KPN recent glasvezel heeft aangelegd.

De glasvezelnetten in Nederland zijn in handen van verschillende partijen, waarvan KPN de grootste is met ruim drie miljoen aangesloten huishoudens. T-Mobile zelf is hoofdhuurder van twee netwerken met enkele honderdduizenden aansluitingen. Als T-Mobile - of een andere aanbieder - diensten wil aanbieden aan de miljoenen klanten op net van KPN, moet die voor die toegang betalen.

[Bron: ANP]

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie