Premium

Clear Channel en Exterion Media behouden recht exploitatie buitenreclame Eindhoven

UPDATE JCDecaux heeft dinsdagochtend de rechtszaak rondom de gunning buitenreclame Eindhoven verloren. Het bedrijf gaat nu in cassatie bij de Hoge Raad.

JCDecaux dat de gemeente Eindhoven een grote kans zou maken een procedure in hoger beroep over een buitenreclamecontract van 60 miljoen euro te gaan verliezen. JCDecaux stelde dat op basis van een recente uitspraak van het Hof Den Haag in de . De OOH-exploitant won deze zaak in hoger beroep.

&;Ook Eindhoven heeft voor een constructie gekozen die in strijd is met de Europese aanbestedingsregels’, zei directeur René Witzel. &;Door de recente uitspraak van het Hof Den Haag is Eindhoven in een lastig parket gekomen’.

Geen aantasting lopende overeenkomst
Vandaag werd duidelijk dat JCDecaux in tegenstelling tot hun uitgesproken verwachting de rechtszaak rondom de gunning buitenreclame in Eindhoven heeft verloren. Vanochtend heeft het Hof in Den Bosch het eerdere vonnis bekrachtigd. Daarmee hebben Clear Channel en Exterion het recht tot exploitatie behouden.

Clear Channel reageert: &;Met de bekrachtiging van het vonnis van de rechtbank in eerste aanleg staat vast dat Clear Channel verdere uitvoering kan blijven geven aan de gesloten overeenkomst. De motivering van het arrest is nog niet bekend. Duidelijk is in ieder geval dat het gerechtshof van oordeel is dat de wijze waarop de overeenkomst tot stand is gekomen, niet kan leiden tot een aantasting van de lopende overeenkomst. Clear Channel is uiteraard blij dat zij in lijn der verwachting door kan gaan met de exploitatie van de abri’s in Eindhoven.&;

Eric Kip van Exterion Media: &;Wij hebben altijd het volste vertrouwen gehad dat Eindhoven de juiste wegen heeft bewandeld om tot een overeenkomst met Exterion Media te komen. Uiteraard zijn wij blij dat ook het Hof in Den Bosch het met ons eens is.&;

JC Decaux naar Hoge Raad
JCDecaux legt zich niet neer bij de uitspraak in hoger beroep van het Hof Den Bosch. De exploitant gaat nu in cassatie bij de Hoge Raad. René Witzel, directeur van JCDecaux Nederland: &;JCDecaux heeft nog hoop dat de gemeente Eindhoven bij de evaluatie van de constructie met Stichting Eindhoven Marketing beseft dat zij de relatie niet kan doorzetten, omdat die Stichting meent een commerciële onderneming te zijn. Daarmee zit de Gemeente zowel aanbestedingsrechtelijk als staatssteunrechtelijk fout. Mocht ook de geemeente de kop in het zand steken, dan start JCDecaux tevens een bodemprocedure tegen zowel de gemeente Eindhoven als tegen de stichting. Daarbij komt ook nog eens dat het Hof niet heeft willen oordelen over een tweede grief, namelijk de schimmige relatie tussen de Stichting EHV365 en de gemeente Eindhoven.&

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie