Media

CosmoGIRL! en Girlz! definitief naar ZPress Young

Maarten Hafkamp, redactie | 20 januari 2014, 15:15

De meidentitels CosmoGIRL! en Girlz! verhuizen definitief van Audax naar ZPress Young.

Zoals Adformatie al meldde neemt ZPress Young de titels over. Beide uitgevers wilden dat toen nog niet bevestigen. 

ZPress Young nam eerder al Hitkrant over en heeft ook merken als MEIDEN magazine, Pippa, Stoer!. 

Audax begon twaalf jaar geleden met Girlz!. CosmoGIRL! is een internationale licentie-uitgave. Beide titels zagen in het derde kwartaal van 2013 (in vergelijking met Q3 2012) de totaal betaalde kernoplage dalen. CosmoGIRL! ging van 82.962 naar 64.406 en Girlz! van 72.331 naar 63.324. 

De verkoop van de meidentitels past in de strategie van Audax Publishing, waarbij de nadruk ligt op de doelgroep vrouwen en de verdere uitbouw van merken als Vriendin en Weekend. De overname geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2014. De redactieteams van de twee titels komen ook over naar ZPress Young.

Publishing director Robert van Ginhoven: &;De Audax-titels die wij overnemen, sluiten uitstekend aan bij onze visie om te focussen op duidelijk gedefinieerde doelgroepen waarvoor we, met print als fundering, sterke merken creëren en onderhouden. Met deze titels verbreedt ons portfolio zich verder en zien we veel kansen in de uitbouw van onze crossmedia activiteiten en events. De toekomst voor printmedia zien we dan ook vol vertrouwen tegemoet.&;

Over de auteur

Maarten Hafkamp

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Girlz Cosmogirl zpress

Meer in channel Media

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs