Foodora test bezorging met drone

Bezorgservice laat lunch bezorgen door de lucht.

De demonstratie met drone-bezorging vond vorig maand plaats in Melbourne, Australië, tijdens een bijeenkomst met retailmerken. De drone vloog 250 meter en bezorgde een portie nachos in een foodora zak, met een gewicht van zeshonderd gram. De drone kan tot één kilo vervoeren, maar sommige drones kunnen bestellingen tot vijftien kilo verplaatsen.

Foodora gaat de komende maanden verder met het testen van bezorgen door de lucht. &;Een drone kan gemakkelijk op afgelegen plaatsen komen en kan ons team ondersteunen bij slechte weersomstandigheden. Wij zijn dan ook heel enthousiast over bezorging per drone en willen de mogelijkheden graag verder onderzoeken&;, zegt Eduardo Goes, ceo van foodora wereldwijd.

Of we drones binnenkort ook in Nederland kunnen verwachten, is nog maar de vraag. Vincent Hosman, country manager bij foodora. &;Veiligheid staat voorop en in Nederland zijn er strikte regels voor het inzetten van drones. Wel vinden wij het belangrijk om te investeren in de toekomst en alert te blijven op de nieuwste innovaties.&;


Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie