Media

Giovanni Piccirilli chief technology officer RTL Nederland

Maarten Hafkamp, redactie | 17 mei 2017, 10:25

Hij komt in de directie van het mediabedrijf.

Piccirilli werkte eerder bij Siemens, Liberty Global en later UPC Nederland/Ziggo. Bij dat laatste bedrijf was hij onder meer verantwoordelijk voor het herstructureren en innoveren van de 'tech'-organisatie en speelde hij een sleutelrol bij de ontwikkeling van Horizon en de Horizon Go app (nu Ziggo Go), waarmee je online tv kan kijken. 

Zijn missie bij UPC was om technologie zo in te richten dat het de volle breedte van de business kon ondersteunen en versterken. In 2015 richtte hij zijn eigen bedrijf op, Pepper Technology, waar hij zijn ervaring onder andere inzette bij Accenture.
 
Bert Habets, CEO RTL Nederland: 'Giovanni heeft in zijn internationale carrière ervaring opgedaan in zowel de B2B als de B2C markt, bij zowel marktleiders als challengers. Precies de snijvlakken waarop RTL zich op dit moment bevindt, dus dat maakt hem een fundamentele aanvulling op ons directieteam.'

Piccirilli is min of meer de opvolger van de vorig jaar naar ProSieben vertrokken Arno Otto.

Nieuwe directieleden
Onlangs werd de nieuwe cfo Vivienne de Leeuw gepresenteerd. De directie van RTL Nederland bestaat uit - de vertrekkende - CEO Bert Habets, Chief Operational Officer Sven Sauvé, Chief Content Officer Matthias Scholten en Chief Commercial Officer Ton Rozestraten.

De komende maanden wordt nog een directiebenoeming bekend op het gebied van consumer en wordt de opvolger van CEO Bert Habets bekendgemaakt.

Over de auteur

Maarten Hafkamp

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Giovanni Piccirilli Rtl Nederland

Meer in channel Media

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs