Creatie & Campagnes

McDonald’s brengt street art van New Yorkse Bushwick Collective naar Nederland

Elsbeth Eilander, redactie | 8 maart 2017, 18:24

Artiesten spuiten live kunstwerken op canvassen langs snelwegen.

McDonalds haalt street art-artiesten van het New Yorkse Bushwick Collective naar Nederland. De artiesten zullen langs op vijf verschillende plekken langs Nederlandse snelwegen op grote hoogte canvassen live beschilderen. Op vijf andere plekken worden kunstwerken gehangen die al eerder in de VS zijn gemaakt.

Het grootste doek hangt in het centrum van Rotterdam en heeft een oppervlak van maar liefst 178m².

De ‘street art gallery’ maakt onderdeel uit van de campagne van McDonald’s waarin de nieuwe tijdelijke New York Bagel Supreme wordt geïntroduceerd. 

McDonald’s haalt met deze grootschalige campagne de ‘vibe van New York’ naar Nederland. De artiesten Sipros, Poem, Giz & Ghost, Strider en Such van het Bushwick Collective hebben de opdracht ieder hun eigen kunstwerk te maken binnen het thema van de New York Bagel Supreme. 

Collectief van artiesten

Het Bushwick Collective is een collectief van straatartiesten. Oprichter Joe Ficalora maakte ongeveer 5 jaar geleden met een aantal vrienden een eerste muurschildering in Bushwick. Vandaag de dag zijn er zo’n 7.000 artiesten aangesloten die de hele wijk hebben gekleurd met hun muurschilderingen.

De kunstwerken die zijn gespoten in New York, zijn te zien bij Schiphol (Knooppunt De Hoek 2 A4/A5), in Groningen (Knooppunt Europaplein A7/N46), Den Haag (Knooppunt Ypenburg III A4/A13), Amsterdam (Knooppunt Amstel I A2/A10) en Zwolle (Knooppunt Hattemerbroek A28/A50). 

De werken die live worden gespoten door de street artists, zijn te volgen in Rotterdam (Kruiskade 55), Susteren (Holtum – Noordweg), Utrecht (knooppunt Everdingen A2), Arnhem (knooppunt Velperbroek A12) en Den Bosch (Steenweg 20). De artiesten zijn vier dagen lang, tien uur per dag bezig met hun kunstwerken.

Creatie: TBWA

Over de auteur

Elsbeth Eilander
Adjunct-hoofdredacteur Adfo Groep-redactie Lees meer over Elsbeth Eilander

Reacties op dit artikel (7)

Comment author avatar
Avatar

Mees

(8 maart 2017, 23:04)
Tof!
Avatar

StreetArt.nl

(9 maart 2017, 13:49)
Tof initiatief !
Avatar

Paul Blok

(10 maart 2017, 10:39)
Veel veranderd. Meer dan 30 jaar geleden liet Result (nu DDB & Tribal) de Dolly Dots zingen dat ze zo'n trek hadden in de nieuwe McNuggets.
Avatar

Mike

(10 maart 2017, 16:11)
Erg mooi. Maar mis volledig waarom dit dan zo goed bij mcdonalds past.
Avatar

Anonymous

(14 maart 2017, 13:17)
Heb dit artikel moeten lezen waarom er graffiti op één van onze lichtvervuilende melkkoeien van de gemeente is gezet. I don;t get it. En bij de McD kom ik vrijwel nooit, daar gaat deze nietszeggende campagne niets aan veranderen
Avatar

Esther

(17 maart 2017, 22:25)
gaan jullie deze doeken veilen voor het ronald mc donaldhuis?

Gerelateerde items Mcdonalds street-art

Meer in channel Creatie & Campagnes

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs