Nieuwe koers The Freeforce

Een lidmaatschap van The Freeforce verkrijg je voortaan door het verzamelen van vier verplichte aanbevelingen. Ook is lid worden niet meer gratis.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

The Freeforce is in 2011 begonnen als een onafhankelijke beweging om de beste freelancers uit de reclame een podium te bieden met een goed vindbaar profiel voor opdrachtgevers.

De afgelopen tijd werd de nieuwe koers uitgestippeld. Die komt er allereerst op neer dat het lidmaatschap niet langer gratis is voor freelancers. Ze betalen 100 euro ex btw per kalenderjaar, waarbij de inkomsten direct terugvloeien naar de stichting voor het organiseren van events en verbeteringen aan de website.

Voor de leden is er ruimte om actief mee te werken. Het bestuur -Machteld Rijnten, Anouk Stofmeel, Taco Zuidema en Tim Voors blijft volledig pro-bono werken. Opdrachtgevers blijven gratis gebruilkmaken van de online database.

Recommendation
Het proces voor aspirant leden om toe te treden wordt vereenvoudigd. Voorheen moesten ze een ingewikkeld en uitvoerig proces doorlopen met ‘recommendation’-formulieren. Nu moet de freelancer zelf vier namen verzamelen van aanbevelers die akkoord zijn met hun online naamsvermelding bij het profiel van de freelancer op .


De nieuwe koers werd afgelopen donderdag (15 mei) gepresenteerd tijdens een relaunchborrel  en volgens de bestuursleden goed ontvangen. Ook werd een nieuw logo gelanceerd.

Machteld Rijnten zegt dat The Free Force naast de 250 freelance leden nog eens aanvragen van 200 freelancers had. ‘Het was hoog tijd voor the next level.’ 


Op de foto vlnr: Zuidema, Stofmeel, Rijnten en Voors.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie