Reader's Digest vecht tegen faillissement

Het Amerikaanse uitgeversconcern Reader's Digest maakt zich op voor een bescherming tegen faillissement via de zogenoemde chapter11-procedure.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De chapter 11-procedure, die vergelijkbaar is met de Nederlandse surseance van betaling, zal alleen gelden voor de Amerikaanse activiteiten en niet voor die in Canada, Latijns-Amerika, Europa, Afrika, Azië en Australië/Nieuw-Zeeland. Reader's Digest gaat gebukt onder een schuldenlast. Deze zal door kredietverstrekkers worden kwijtgescholden in ruil voor aandelen in het bedrijf. Na de procedure wil de onderneming reorganiseren en weer op zoek gaan naar groei.

Het concern werd in 2007 voor 2,4 miljard dollar overgenomen door de Amerikaanse investeringsmaatschappij Ripplewood Holdings. Sindsdien is geprobeerd Reader's Digest via kostenbesparingen op de rails te krijgen. Het bedrijf heeft kantoren in 44 landen en publiceert onder meer marketingboeken, tijdschriften en educatieve boeken. In de Benelux telt het concern ongeveer zestig werknemers. De banen lopen als gevolg van de procedure in de Verenigde Staten geen gevaar, zo zei een woordvoerder.

Bron: ANP

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie