Media

Telegraaf op zondag terug van weggeweest

, redactie | 21 januari 2014, 20:47

Geen papieren krant zoals vroeger, maar een tabletversie. De eerste versie verschijnt op zondag 27 april.

Elke zondag een verse krant op tablet of pc, dat biedt De Telegraaf zijn abonnees vanaf 27 april aanstaande. De Telegraaf kondigde dit nieuws dinsdag 21 januari aan. Het gaat vooralsnog om een proefperiode die loopt tot en met zondag 13 juli, de finaledag van het WK Voetbal. Afhankelijk van het succes wordt het initiatief voortgezet.

Adverteerders
In maart 2004 gaf De Telegraaf voor het een zondagskrant uit, maar die begin 2010 trok De Telegraaf daar de stekker uit. De druk- en bezorgkosten waren te hoog, zegt De Telegraaf nu. Maar dat is maar een deel van het verhaal. Het lukte De Telegraaf destijds niet goed genoeg om adverteerders te interesseren voor de zondagkrant. Die werd van lieverlee de &;advertentiedoorplaatskrant&; (tegen gereduceerd tarief). 

Met de uitgave op tablet en pc, vallen druk- en distributiekosten weg. Dat maakt het verwezenlijken van een zondagskrant haalbaarder. 

Nieuwe lente?
De Telegraaf zegt in een bericht op de eigen site dat de nieuwe zondagkrant de start van een vernieuwingsslag is. De Telegraaf is van plan om de krant van de volgende dag binnenkort ’s avonds om elf uur digitaal beschikbaar te maken. Daarnaast zegt De Telegraaf in een later stadium ook digitale avondedities in de vroege vooravond op de markt te zullen brengen.

Tabloid toch dit jaar
De directie van De Telegraaf heeft &;na jarenlange voorbereiding&; besloten om de krant in het vierde kwartaal van dit jaar op tabloid uit te brengen. Hoofdredacteur Sjuul Paradijs: &;Wij zijn al een tijd bezig met de voorbereidingen voor tabloid en we weten nu zeker dat de ijzersterke journalistieke formule van De Telegraaf nog beter tot zijn recht komt op tabloid.&;

Eerder deze maand meldde NRC Handelsblad op basis van bronnen dat de overstap naar tabloid was , omdat De Telegraaf zou vrezen voor het instorten van de advertentiemarkt. 

Zie een video waar Sjuul Paradijs en Telegraafdirecteur Frank Volmer het verhaal doen in het eigen Telegraafjournaal. 

Over de auteur

Redacteur Merk & Strategie Lees meer over

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Telegraaf Zondag Tabloidformaat

Meer in channel Media

Meer in channel Merk & Strategie

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs