Premium

TMG wil huis-aan-huisbladen verkopen aan BDUmedia

De in juli vorig jaar aangekondigde heroverweging van het weekbladenportfolio is afgerond.

Telegraaf Media Groep (TMG) onderzocht sinds ruim een half jaar de mogelijkheden om het portfolio aan een derde partij te verkopen. Dat is BDUmedia (onderdeel van de Koninklijke BDU in Barneveld) geworden. Met deze verkoop wordt de meerderheid van de betrokken banen en het voortbestaan van het overgrote deel van de huis-aan-huistitels veiliggesteld, aldus TMG.

Een aantal titels gaat niet mee, zoals Almere Vandaag. Volgens een TMG-woordvoerder verdwijnt Almere Vandaag, maar is nog niet bekend wanneer.

Banenverlies
Het betekent dat 108 fte betrokken waarvan naar verwachting 32 fte vervallen. Dit betreft voornamelijk ondersteunende en commerciële functies en 8 fte op de redactie. De eerste stap in dit traject is een adviesaanvraag die vandaag bij de Centrale Ondernemingsraad is ingediend. Parallel hieraan worden de betrokken medewerkers geïnformeerd over de voorgenomen plannen. 

Terra Nova
In de zomer van 2016 kondigde het mediaconcern aan een aantal organisatorische veranderingen door te voeren om de koers van de 24/7 strategie door te zetten en  (de zogenaamde Terra Nova operatie). Een van de onderdelen van deze aankondiging was het heroverwegen van het weekbladenportfolio, dat onvoldoende rendabel is. 

Nieuwe eigenaar
TMG is de afgelopen maanden verwikkeld in een overnamestrijd. Mediahuis/VP Exploitatie maken de beste kans, nadat de eisen van Talpa om weer aan de onderhandelingstafel te komen afwees. Mediahuis/VP Exploitatie zou de koers die TMG heeft ingezet willen continueren. Daaronder valt ook het Terra Nova-plan.

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie