Weinig verwijzingen naar social media in vacatures

Ondanks alle aandacht voor social media, maken werkgevers hier nog maar weinig gebruik van in hun vacatureteksten.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Dit komt naar voren in een onderzoek van onder de top 100 favoriete werkgevers van Nederland. Hiervoor werd gekeken naar vacatures die de afgelopen week uitstonden op vacaturesites. Van de honderd werkgevers hebben 21 werkgevers geen extern geplaatste vacatures.
Van de resterende 79 werkgevers, wasTNT de enige die in de vacaturetekst een button heeft opgenomen naar de social media kanalen die zij inzetten voor werving. Via de button wordt de werkzoekende doorverwezen naar de . Hier kan worden doorgeklikt naar de verschillende social media sites waarop de recruiters van TNT actief zijn.

Campaign Group merkt op dat verwijzingen naar social media een goede manier zijn om met het plaatsen van vacatures meer te bereiken dan alleen directe werving. Het opnemen van een link naar een Facebook pagina is bijvoorbeeld een goedkope manier van employer branding. Het opnemen van een link naar het LinkedIn profiel of Twitter account van een recruiter kan de drempel om te solliciteren verlagen.

In het onderzoek is tevens gekeken naar de contactgegevens in een vacaturetekst. In de onderzochte vacatures is in 47% van de gevallen geen contactpersoon genoemd, 51% van de vacatures mist een telefoonnummer en bij 76% ontbreekt zelfs het email adres. Campaign Group stelt dat kandidaten die geen vraag kunnen stellen naar aanleiding van een vacature sneller geneigd zijn om af te haken. Het is dus cruciaal om deze informatie te verwerken in de vacaturetekst. Met verwijzingen naar social media kanalen kan een werkgever zich vervolgens onderscheiden.

Tot 15 maart heeft Campaign Group een actie lopen. Werkgevers kunnen een vacaturetekst kosteloos laten testen op een aantal criteria. Insturen kan via .

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie