'Zware' en internationale jury ADCN Lampen 2015

In de ADCN-jury van dit jaar zitten onder meer Laura Jordan Bambach (D&AD) en Mark Bernath (Wieden + Kennedy Amsterdam).

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Managing director Dinesh Sonak: &;Onze leden en inzenders hebben aangegeven dat ze graag geïnspireerd en uitgedaagd willen worden door een zware jury, die de norm jaar na jaar aanscherpt. De ADCN heeft de ambitie om van het Nederlandse creatieve collectief het beste en meest innovatieve ter wereld te maken. De Lamp staat symbool voor topcreativiteit in advertising en design en excellente craft. Daar hoort een jury bij die op het hoogste niveau prijzen heeft gewonnen en de benchmark van het beste werk in de wereld kent en neerzet. Elke jury bestaat uit een ideale mix aan talent, ervaring en perspectieven, met voldoende Nederlanders om de Nederlandse context van het werk goed te kunnen beoordelen.&;

In de jury zitten mensen met juryervaring bij Cannes Lions en de D&AD. 

Een deel van de juryvoorzitters is al bekend:
Digital Advertising & Digital Design – Laura Jordan Bambach, Creative Partner van Mr. President en de 2013-2014 President van de D&AD in Londen
Print & Outdoor – Katrien Bottez, Executive Creative Director van Duval Guillaume in Antwerpen, jurylid van de Titanium & Integrated categorie van Cannes Lions in 2014, en winnaar van tientallen Leeuwen.
Activation – Mark Bernath, Executive Creative Director, Wieden + Kennedy Amsterdam en winnaar van o.a. de Grand Prix van Cannes Lions met werk voor Nike en Heineken.
Media & Branded Content – Arthur Herpel, Strategy & UM Studios Partner, UM en jurylid bij Cannes Lions en Eurobest in 2014.
Product & Packaging Design – Dan Germain, Group Head of Brand & Creative, Innocent, bestuurslid van de D&AD in Londen en ‘Designer of the Year’ in 2014 in het Verenigd Koninkrijk.

Onder de juryleden zijn ook de meest bekroonde creatief directeuren van Nederland van de afgelopen paar jaar, waaronder Liza Enebeis van Studio Dumbar, Darre van Dijk van Ogilvy & Mather, Bart Mol van DDB & Tribal Amsterdam, Ben Imhoff van Etcetera, Mark Muller van FHV BBDO, Bram Tervoort van Lemz, Martin Terhart van 180 Amsterdam en Carlo Cavallone van 72andSunny. Gastjuryleden uit het buitenland zijn onder anderen Tobias van Schneider (Lead Product Design van Spotify in Stockholm en New York) en Luiz Risi (Art Director van Google Zoo in Parijs). De complete jury wordt in de komende week bekend gemaakt. Ook zijn verschillende Nederlandse Cannes Lions juryleden uitgenodigd, waaronder Claire Parker (DesignBridge) en Roel Welling (Wefilm). Emmy-winnaar Mark van der Werff van RTL Concepts en Gouden Kalf-winnaar Bram Schouw (Hazazah) zitten ook in de jury.

Inzenden uitreiking en opzet
Op verzoek van veel bureaus wordt de inzendperiode verlengd tot en met woensdag 21 januari. De uitreiking is op dinsdag 7 april in Paradiso.

kondigde de ADCN al aan de Lampen qua opzet te gaan versimpelen en met meer inhoudelijke verdieping en een verbeterd PR-programma te komen.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie