'JD.com opent binnenkort eerste winkel in Nederland'

De Chinese e-commercegigant JD.com opende eerder al een distributiecentrum in Nederland. Nu volgt de eerste winkel, in Leiden.

JD.com

JD.com, de grootste Chinese webwinkel, opent vermoedelijk in november zijn eerste winkel in Nederland. Dat meldt onder meer Distrifood. De winkel zou openen in een buitenwijk van Leiden, naast een Plus-supermarkt. Kayee Tjahjadi-Lam, head of marketing & pr van JD.com Nederland, kan dit tegenover Adformatie niet bevestigen. 

De eerste Nederlandse JD-winkel zou opereren onder de naam Ochama en zo'n negenhonderd vierkante meter groot zijn. JD zou kiezen voor de naam Ochama omdat JD teveel lijkt op JD Sports, een keten van sportwinkels die al langer in Nederland (en andere landen) actief is. De Ochama-winkel in Leiden gaat naar verluidt inkopen bij één van de Superunieleden en food en non-food verkopen. In andere landen hanteert JD.com een vergelijkbare aanpak. 

Advertentie
advertisement

Distributiecentrum in Venray

De start van JD.com in Nederland ligt voor de hand omdat het e-commercebedrijf dit voorjaar een (gehuurd) distributiecentrum in Venray opende. Dit distributiecentrum heeft een grootte van achttienduizend vierkante meter en JD huurt er ook zo'n 350 vierkante meter kantoorruimte. In het distributiecentrum gebeurt de logistiek vooral geautomatiseerd door robots die orders pakken en zelfrijdende voertuigen. JD gebruikt het distributiecentrum niet alleen voor Nederland maar ook voor andere Europese landen. 

JD in Venray
DHG

Vacatures

JD wil zijn Nederlandse team ook verder uitbreiden, zo blijkt uit de vacatures die op LinkedIn staan. Eén vacature is gericht op het distributiecentrum, acht op Amsterdam. JD zoekt onder andere een warehouse manager, marketing manager en store manager. Laatstgenoemde wordt verantwoordelijk voor het opzetten van nieuwe winkels in Nederland, staat in de vacature. Mark den Butter, voorheen filiaalmanager van meerdere Jumbo-supermarkten, is sinds oktober director offline stores van JD Nederland. Dat is te zien op zijn LinkedIn-pagina

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie