Premium

Twitter mogelijk in de verkoop

Twitter-topman Jack Dorsey moet snel met plannen komen om Twitter verder te brengen.

Volgens  had de top van het bedrijf eind vorige week een meeting waarin alle opties besproken werden.

Twitter - - loopt al enige tijd terug in populariteit. Er zijn wereldwijd 313 miljoen gebruikers, maar het sociale platform groeit veel minder hard dan rivalen en is al lang voorbijgestreeft door Facebook-dochters WhatsApp, Messenger en Instagram.

Donderdag werden onder meer mogelijkheden besproken als meer geld los te krijgen van investeerders, snijden in het personeelsbestand, of verkoop van ad tech bedrijf MoPub, develop plarform Fabric of videoservice Vine. 

Dorsey
Ceo Jack Dorsey staat onder druk om met concrete plannen te komen. Toen hij ruim een jaar geleden, in juli 2015, topman werd van Twitter beloofde hij vernieuwingen, simpelere service en betere communcatie over de waarde van Twitter. 

Veel is er niet veranderd, behalve proefballonnetjes over een nieuwe tijdlijn op basis van algoritmes () en nieuwe mogelijkheden voor adverteeders, zoals . Twitter worstelt volgens experts met zijn identiteit. Wat wil het zijn? Al deed men eerder wel pogingen om dat .

Dorsey staat volgens CNBC niet onder curatele, maar moet wel binnen een aantal kwartalen zorgen dat Twitter verder komt dan nu. 

Mogelijke verkoop
Ook een mogelijke verkoop zou voor het beursgenoteerde bedrijf een optie zijn, bleek uit de besprekingen. Analisten noemen grote nieuwsconcerns, maar ook Google en Facebook als mogelijke kopers. Een van de analisten zegt: &;Twitter is sterk als bron waar je het eerste het nieuws leest of hoort. Daarom zou Facebook een goede koper zijn. Twitter is direct nieuws en dat element heeft Facebook nog niet. En Facebook wil echt een mediabedrijf zijn.&;

Advertentie
advertisement
premium

Word lid voor € 1,-

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan en betaal € 1,- voor de 1e maand.

Ja, ik wil lid worden

Plaats als eerste een reactie

Advertentie