Van journalist naar crisismanager

Ineens draaien de rollen om: Ingrid van Frankenhuyzen gaat van journalist naar ‘crisismanager’.

Door Ingrid van Frankenhuyzen

Ze is een beroemde Nederlander, te gast in een radioprogramma, als ze te diep in het glaasje kijkt en tijdens het naborrelen iedereen schoffeert. We vinden het als redactie wel vermakelijk, zeker ook vanwege het bonte gezelschap dat ze heeft meegenomen: heren van zekere leeftijd, kalend maar toch nog een staart in het resthaar. Voor hen gaat op dat moment het gezegde ‘waar geen haar zit, huist wijsheid’, niet op.  Het praten wordt brabbelen en lallen en we hebben de grootste lol. Niet mét haar maar óm haar en haar bonte gezelschap. 

We besluiten op te breken voor het echt uit de hand loopt. Ze wil voorop lopen en leidt de ‘kudde’ naar de trap. ‘Jongens, allemaal achter me en wachten.’ We gehoorzamen. Ze wurmt haar strakke jurk omhoog en in haar blote derriere loopt ze heupwiegend de trap op. De bizarre scène wordt gezien door een portier van het gebouw, die op dat moment, in die hal bij die trap, de watercontainer vervangt. Hij gelooft niet wat hij meemaakt en staart haar met opengesperde ogen aan. Is dat…? Ze steekt haar tong naar hem uit. 

Een van de radiocollega’s blijkt het verhaal te hebben doorgespeeld aan een roddelblad. Ze publiceren het uiteraard, op een spread, een ‘centerfold’-verhaal. En dan gaat de bal rollen. Ik hoor dat de portier geschorst is want de BN’er heeft hem ervan beschuldigd het hele verhaal uit zijn duim te hebben gezogen en te hebben verkocht. Het beveiligingsbedrijf waarvoor hij werkt wil hem zelfs al ontslaan, als voorbeeldwerking. De portier is een gebroken man. 

Ineens draaien de rollen om: ik ga van journalist naar ‘crisismanager’. Ik bel het bewakingsbedrijf en leg uit wat er gebeurd is. En ik bel de zender waarvoor de BN’er werkt. Ik krijg de woordvoerder aan de lijn. Zij gelooft mijn versie van het verhaal meteen en dus gelooft ze ook dat haar coryfee niet de waarheid vertelt. Dat verrast me, maar het zegt ook genoeg over de reputatie van de BN’er.  

Ik doe een onheus voorstel: als ze haar beschuldiging tegen de portier niet intrekt, vertel ik het roddelblad alle gory details van die dag  én de valse beschuldiging tegen de portier. Aan de portier kom je niet. De woordvoerder loopt leeg: de echtgenoot van de ster was haar alcoholmisdragingen zat en zou gaan scheiden als dit verhaal waar bleek. En dus werd kennelijk de portier het makkelijkste slachtoffer.  

Een paar dagen later is de portier weer op zijn werk. Met excuses en een bos bloemen van iemand die hij tot op de dag van vandaag op tv ziet en van wie hij weet dat ze gescheiden is.  

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie