2009 wordt het jaar van de Change

Nog één nacht slapen en dan weten we als het goed is of Obama de nieuwe president van de VS wordt. Wanneer Obama het land gaat leiden dan staat voor mij een ding als een paal boven water, in de wereld zal Change hét thema van 2009 worden.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Change op het gebied van politiek, nog meer Change rondom klimaat, Change in de economie en nog meer Change in de media. Voor wat betreft dat laatste, met Obama krijgen we de eerste internetpresident in de geschiedenis van de wereld!

John F. Kennedy was de eerste president die het medium televisie maximaal gebruikte als manier om mensen te beinvloeden. Het zou later uitgroeien tot een historisch moment in de ontwikkeling van televisie als communicatieinstrument. Soortgelijke momenten waren eerder zichtbaar met president Lincoln (kranten) en Roosevelt (radio). Alledrie de presidenten stonden symbool voor keerpunten in de media. Wanneer morgen Obama mogelijk de nieuwe president wordt van Amerika, dan is dat niet alleen een enorme aardverschuiving vanwege zijn huidskleur. Nee, op de dag dat Obama president wordt van het machtigste land ter wereld, zal het internet definitief doorbreken als medium met de grootste invloed op ons leven.

Er was nog nooit een presidentskandidaat waarbij internet zo'n belangrijke rol speelt als bij Obama. Kan het symbolischer? De presidentskandidaat die "Change" tot kern van zijn campagne koos, staat niet alleen qua inhoud symbool voor "Change", maar staat ook voor verandering ten aanzien van gebruik en inzet van media. Een beter ambassadeur als Obama kan de online wereld daarom niet hebben. Er is geen belangrijkere campagne in de wereld, als de campagne waarbij de machtigste positie op aarde op het spel staat. En wanneer internet daar zo'n belangrijke rol in speelt, dan is dat een keerpunt in het medialandschap.

Change werkt het beste in donkere tijden. Het moet eerst pijn doen, voordat we ons gedrag gaan aanpassen. Pas dan staan we werkelijk open voor verandering. In moeilijke tijden komt het beste in de mens naar boven. Nu maar hopen dat Obama daadwerkelijk wordt gekozen en de sneeuwbal van Change in beweging komt.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie