Hackende jongeren zoeken oplossingen voor echte problemen

Vijfhonderd hackende jongeren staan morgen aan de aftrap voor de eerste World Hackaton Day.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Om 15:00 start de  in Amsterdam (locatie: bliep HQ, Regulierdwarsstraat 108-8). Andere steden die meedoen zijn Tel Aviv, Barcelona, Mumbai, Istanbul en Casablanca.

Tijdens de hackaton gaan de jongeren (leeftijd 12-25 jaar) aan de slag met probleemstellingen van echte bedrijven. In internationale groepen van vijf personen gaan ze 24 uur lang op zoek naar oplossingen. Uit de probleemstellingen die zijn ingediend door veertig bedrijven uit de hele wereld, zijn drie uitdagende cases geselecteerd: D-reizen vraagt zich af aan welke eisen de ultieme reis app moet voldoen; ING daagt de jongeren uit om de veiligheid van de mobiele app te hacken; en Amnesty International vraagt de  jongeren hoe het bewustzijn van mensen over schendingen van mensenrechten kan worden verhoogd.

Er zal hard worden gewerkt, maar daarnaast is er ook ruimte voor ontspanning. Deelnemers krijgen de kans om de nieuwste gadgets te gebruiken. Op het programma staan demonstraties met drones, het rondrijden in een bionic met een bekende tech entrepeneur en het live printen van logo&;s met een 3D printer. Ook zijn er exemplaren Oculus Rift en Google Glass aanwezig. 

De World Hackaton Day is een initiatief van twee Nederlandse jongeren: Jesse van Doren (17) en Araik Gingnagel (13), die samen met de Israelische tech entrepreneur Nir Kouris de Facebook community beheren. Bedoeling van de dag is dat jongeren uit verschillende landen hun talenten kunnen tonen aan startups, investeerders en multinationals en laten zien dat ze kunnen samenwerken.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie