MonitoringMonday: de naweeën van Parijs

Wat gebeurde er vorige week op sociale media?

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Vorige week schreef ik over de aanslagen in Parijs, maar het zal niemand ontgaan zijn dat ook afgelopen week in het teken stond van Parijs. Dus ook op sociale media.

De week begon met een minuut stilte voor Parijs. Op sociale media was er weinig te merken van de stilte: er werd tussen 12:00 uur en 12:01 uur meer gepraat online dan de minuten eromheen. Een deel van deze berichten waren ingeplande tweets van bedrijven en laat dat een wijze les zijn voor alle minuten stilte die nog komen: verplaats je ingeplande tweets een minuutje!

De Wereld Draait Door had maandag een mooie uitzending over Parijs en die uitzending werd goed bekeken. De dag erna deelde DWDD trots hun seizoensrecord en . DWDD . ’s Avonds tijdens de uitzending werd er taart gegeten, terwijl tussen neus en lippen door werd gemeld dat Duitsland-Nederland was afgelast. Kijkend naar het aantal views en de reacties van is ook dat bij velen in het verkeerde keelgat geschoten.

Duitsland-Nederland werd dus afgelast. Twitterend Nederland (onder leiding van Diederik Smit) liet het daar niet bij zitten en deed met de hashtag fictief verslag van de wedstrijd. Dat leverde enkele hilarische tweets op. De meest gedeelde tweets:

Net als Diederik Smit willen ook de Parijzenaars laten zien dat ze niet toegeven aan terreur. Dus delen ze massaal hun café-ervaringen met onder andere en :

Tot slot een treurig bericht over een stagiair die werd afgewezen bij De Boer in Drachten omdat hij uitkwam voor zijn geaardheid. De jongen en dat bericht ging viraal. De Boer besloot daarop de Facebook- en Twitterpagina te verwijderen. Welkom in 2015!

Redactie: Vanwege een welverdiende vakantie is Rens Diets de komende drie weken even uit de lucht. De eerstvolgende Monitor Monday verschijnt weer op 21 december.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie