Springer Media neemt gezondheidszorgportfolio over van Reed Business Nederland

Het mediabedrijf breidt uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum uit.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De directie van Springer Media heeft vandaag de voorgenomen overname van de Nederlandse uitgeefactiviteiten voor de gezondheidszorg van Reed Business Nederland aangekondigd. De portfolio bestaat uit Nederlandstalige boeken, evenementen en tijdschriften voor professionals (in opleiding) in de gezondheidszorg.

Springer Media publiceert Nederlandstalige vakinformatie en educatieve uitgaven onder de merknaam Bohn Stafleu van Loghum (BSL). De Reed Business Nederland-titels worden toegevoegd aan dat portfolio. Het gaat om de uitgeefactiviteiten van boeken voor de (para)medische educatieve markt inclusief Studiecloud en Schrijven leer je Zo. Daarnaast zijn er evenementen voor zorgprofessionals en -managers, gekoppeld aan de titels Nursing, Tijdschrift voor Verzorgenden (TvV), Tijdschrift voor verpleegkundig experts (TvZ), Zorgvisie, Zorg+Welzijn, Sociaal Bestek, Activiteitensector, Kinderopvang en Management Kinderopvang.

De 40 medewerkers die in dienst zijn van Reed Business Nederland en die verbonden zijn aan de Nederlandse gezondheidszorgactiviteiten treden in dienst bij Springer Media, standplaats Houten. Dit gebeurt zodra het verkoopproces – na advies van de Ondernemingsraden – is afgerond.

Yvonne Campfens, algemeen directeur van Springer Media: &;Door de verrijking met de portfolio van Reed Business Nederland kunnen wij een verbeterd aanbod ontwikkelen voor professionals, studenten en instellingen, zowel in print en online als via evenementen. Auteurs, redacties en verenigingen krijgen hiermee een bredere thuisbasis, die ook voor de langere termijn stevig staat. Het is spannend om als mediabedrijf voorop te lopen in dit tijdperk van grote veranderingen in de gezondheidszorgmarkt waarin we content steeds meer crossmediaal aanbieden en verspreiden.&;

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie