'Integer A.S.R.' verhoogt topsalarissen met ruim twee ton, twitteraars hels

De raad van commissarissen van A.S.R. heeft dat besloten omdat 'de salarissen van de bestuurders achterop raakten bij die van de concurrentie'.

De top van verzekeraar ASR krijgt de komende jaren een forse salarisverhoging. De raad van commissarissen heeft dat besloten omdat de salarissen van de bestuurders achterop raakten bij die van de concurrentie, zo maakte het bedrijf bekend. De afgelopen zeven jaar was ASR eigendom van de Staat en mocht het bedrijf de topsalarissen niet aanpassen. Sinds september is de verzekeraar weer volledig geprivatiseerd.

 

 

Verhoging met 2,7 ton
Het salaris van topman Jos Baeten wordt tot 1 januari 2020 in stapjes verhoogd van 529 naar 740 duizend euro. Financieel directeur Chris Figee gaat 670 duizend euro verdienen tegen vier ton nu. Operationeel directeuren Karin Bergstein en Michel Verwoest krijgen nu ook nog vier ton, maar dat wordt uiteindelijk 650 duizend euro. Verhogingen dus van 211 duizend tot 270 duizend euro. Ter referentie; het gemiddelde Nederlandse jaarsalaris lag in 2017 op 36.500 euro.

 

 

Integer
A.S.R. voert sinds de zomer van 2016 reclamecampagnes waarin de verzekeringsmaatschappij als 'integer' wordt neergezet. (Lees hier een interview met de toenmalige directeur marketing over de campagne, zie ook video onderaan dit bericht.) Het merk huurde daartoe rapper 'Sticks' in, die in radio- televisiereclames tot uitdrukking brengt hoe belangrijk hij integriteit bij een verzekeraar vindt. Of consumenten het verhogen van de salarissen met 40 tot 60 procent vinden passen in het domein 'integriteit' is maar zeer de vraag. De reacties op Twitter zijn totnogtoe vooral cynisch en uiterst negatief.

#referentiekader
Vooral de reactie in Trouw van de woordvoerder van A.S.R. ligt onder vuur. Die werd gevraagd: 'Een verhoging van 40 procent, dat is toch wel heel veel geld erbij?' Woordvoerder A.S.R.: 'Dat is maar net hoe je het bekijkt. Het ligt aan je referentiekader of twee ton veel geld is.'

 

 

Advertentie