Stivoro: provider moet Geenstijl opheffen

De Stichting voor Volksgezondheid en Roken (Stivoro) heeft de provider van de site GeenStijl gevraagd deze website uit de lucht te halen.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Stivoro-directeur Trudy Prins meldde op deze site herhaaldelijk te zijn bedreigd. Als de provider, reclamebureau HSCG in Leeuwarden, dit niet doet, dan zal Prins juridische stappen ondernemen.

De redactie van GeenStijl zet op de website vraagtekens bij het aantal van ongeveer een miljoen rokers, die volgens Stivoro op 1 januari met roken wilden stoppen. Op de site reageren lezers hier anoniem op. Daar staan volgens Prins soms de vreselijkste bedreigingen bij. Kortgeleden stelde iemand de vraag: 'Waar gaan haar kinderen naar school?' Daarmee is voor Prins de zoveelste grens overschreden. Verder heeft GeenStijl haar privé-telefoonnummer bekendgemaakt. GeenStijl zegt in een reactie hierop dat er op de site een link staat naar een persbericht van Stivoro op ANP Perssupport, waarin het gsm-nummer van Prins staat vermeld.

De provider heeft toegezegd zijn uiterste best te doen om de site uit de lucht te halen, aldus Prins. Toen ze hoorde dat het reclamebureau HSCG de provider was, viel ze bijna om van verbazing. ‘We stonden op het punt om zaken met dit bureau te doen. Dat gaat waarschijnlijk niet door.’ Vanmorgen was de site overigens nog gewoon in de lucht (ANP).'

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie