Webplannen publieke omroep ‘oneerlijke concurrentie’

De publieke omroep wil dit jaar 29,4 miljoen euro spenderen aan internet. Marktpartijen als Ilse en de Telegraaf spreken van oneerlijke concurrentie, omdat de plannen gefinancierd worden met overheidsgelden.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De publieke omroep is van plan met diverse overkoepelende portals te komen, met thema's als nieuws en actualiteiten. Maar er is al lange tijd onvrede bij veel uitgevers over het feit dat zij zelf de grootste moeite hebben hun internetactiviteiten rendabel te maken, terwijl er een partij is die met overheidsgelden steeds directer concurreert. Paul Molenaar van Ilse Media en commercieel directeur van de Telegraaf Frank Volmer hebben grote moeite met de internetambities van de omroep. ‘Ik vind het zeer zorgelijk’, zo zegt Molenaar tegen Webwereld. ‘Overal moeten sites inkrimpen en dan komt Omroep.nl die met staatssteun rechtstreeks gaat concurreren.’ De nieuwssite van Ilse Media - Nu.nl - heeft onlangs als gevolg van een reorganisatie sterk moeten inkrimpen. Volmer: ‘Het is een absurde situatie. Met publiek gegenereerd geld worden sites in de lucht gehouden die gewoon keihard de concurrentie aangaan met commerciële partijen.’ Internetcoördinator Michel Mol van de publieke omroep wil niets weten van concurrentievervalsing. ‘We zijn geen BBC die online ook hypotheekadviezen verstrekt. Bij ons komt de nadruk te liggen op audio en video. We hebben massa's materiaal dat al is gemaakt met belastinggeld en die met relatief weinig inspanningen geschikt zijn te maken voor internet.’

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie