Premium

GroupM verliest kort geding gunning media-account Rijk

De Dienst Publiek en Communicatie (DPC) van de Rijksoverheid gaat door met de gunning van de opdracht aan Initiative Media.

tekende GroupM bezwaar aan tegen de voorgenomen gunning rond de Europese aanbesteding Mediadiensten. Het kort geding diende eind augustus. Martijn Akerboom, projectleider bij het Ministerie van Algemene Zaken laat weten: &;Vanmorgen hebben wij de uitspraak van de rechter vernomen. Alle vorderingen van GroupM zijn afgewezen. Dit houdt in dat wij door kunnen gaan met de gunning van de opdracht aan Initiative Media.&;

In mei maakte de Dienst Publiek en Communicatie (DPC) van de Rijksoverheid het voornemen bekend om het totale media-account aan Initiative (Mediabrands) te gunnen. Andere partijen konden vervolgens nog bezwaar maken.

Eén bureau voor alles
De aanbesteding moet volgens DPC ‘leiden tot een raamovereenkomst met één bureau dat alle opdrachten van de deelnemende organisaties kan uitvoeren voor het gehele proces van media: mediastrategie, mediaplanning, media-inkoop en media-administratie’. Dat was nieuw voor de mediabranche. De accounts zijn nu verdeeld over verschillende bureaus: GroupM doet dus de inkoop, Carat, OMD Nederland en Starcom Nederland de mediastrategie en –planning. Deze contracten lopen op 1 januari 2017 af.

Na de inschrijfperiode volgde een selectiefase waarna vijf partijen overbleven: GroupM, Dentsu Aegis Network Netherlands, de IPG Mediabrands-bureaus UM en Initiative en Mediaxplain. 

Waarde account
In de officiële aanbestedingsstukken staat dat de totale waarde van het account 38 miljoen euro per jaar is. &;De verwachting van de totale mediabudgetwaarde van de Opdracht vanaf 2017 is 38 miljoen euro per jaar. Dit bedrag betreft de Netto-netto Media-omzet.&;

Initiative
Initiative is in de winning mood. werd bekend dat het mediabureau T-Mobile Nederland als nieuwe klant heeft binnengehaald.

Advertentie
advertisement
premium

Word lid voor € 1,-

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan en betaal € 1,- voor de 1e maand.

Ja, ik wil lid worden

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie