VVD wint campagneprijs

De VVD heeft zondagavond in Paradiso van campagnebureau BKB twee prijzen gewonnen voor de beste verkiezingscampagne voor de Tweede-Kamerverkiezingen. D66 kreeg een prijs voor de beste online campagne.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De prijzen werden tijdens het verkiezingsgala in Paradiso uitgereikt door BKB omdat ‘het belang van een sterke campagne groeit nu een groot deel van het Nederlandse electoraat zwevend is’.

De VVD won de prijzen in de categorieën ‘beste campagne algemeen’ en ‘beste campagnespot’ omdat deze partij er volgens de jury ‘het beste in is geslaagd een compacte, heldere en overtuigende boodschap te formuleren. Bovendien is de partij er in geslaagd om de verkiezingen tot een referendum over de eigen boodschap te maken’.

Behalve de liberalen werd ook de PvdA beloond voor de beste campagneposter en kreeg D66 de prijs voor de beste online campagne.

De socialisten werden bekroond voor hun poster van leider Job Cohen. De afbeelding slaagde er volgens de jury in ‘Cohen af te beelden als een betrouwbare leider’.

De liberaal-democraten van Alexander Pechtold slaagden er volgens het juryrapport het beste in ‘een veelzijdige mix van internetactiviteiten te ontplooien, met onder meer een sterk gebruik van Twitter en een innovatieve manier van online fondsenwerving’.

De jury bestond uit een groot aantal politieke experts met verschillende partijpolitieke achtergronden, zoals Hans Hillen, Kay van de Linde en Erik van Bruggen. .

Bron: ANP

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie