Mark Brounen brengt postuum album uit om kankeronderzoek te steunen

De oprichter van stichting De Leven is op 20 juli overleden. Hij werd 48 jaar oud.

Mark Brounen
door Rahi Rezvani

Marketeer, reclameman en artiestenmanager Mark Brounen brengt een maand na zijn overlijden het album Six Bardos uit. Doel is om geld in te zamelen voor zijn stichting De Leven, die onderzoek naar kankeronderzoek ondersteunt. 

Brounen wilde ervoor zorgen dat de stichting ook na zijn dood voldoende inkomsten genereert om dit onderzoek te blijven steunen. Daarom heeft hij diverse artiesten gevraagd om nummers te schrijven voor zijn laatste album. 

Mark Brounen overleed op 20 juli op 48-jarige leeftijd, hij leed al geruime tijd aan kanker. In 2021 richtte hij stichting De Leven op, om geld in te zamelen voor onderzoek naar immuuntherapie. Met deze stichting heeft Brounen in de loop der jaren zo'n 50.000 euro opgehaald. Brounen stond de laatste jaren vooral bekend als de manager van componist en pianist Joep Beving, met wie hij vorig jaar een nieuwe versie van 'De Leven' door zangeres S10 uitbracht om geld in te zamelen voor zijn stichting.

Na een kort avontuur als jurist startte Brounen zijn carrière in de reclamebureauwereld. Zo werkte hij als accountmanager bij onder meer Saatchi & Saatchi, Selmore en TBWA\Neboko. Van 2012 tot 2015 was hij marketingcommunicatie-manager bij War Child. De laatste jaren van zijn leven was hij actief in de muziekindustrie als artiestenmanager, onder meer van Joep Beving. Brounen en Beving, die ook eerder in de reclamewereld (bij onder meer MassiveMusic) werkte, hebben elkaar voor het eerst ontmoet tijdens het Cannes Lions Festival of Creativity in 2015. 

Boeddhisme

Colin Benders, Hang Youth, Tom Trago, Echo Collective, RY X en Mari Samuelsen zijn de artiesten die hebben bijgedragen aan Six Bardos door een nieuw nummer, bewerking of cover te schrijven die specifiek past bij een van de zes 'bardos'. Dit zijn overgangsfasen uit het Tibetaans Boeddhisme die men doormaakt tussen de dood en wedergeboorte. Het woord 'bardo' betekent 'tussentoestand' of 'overgangsperiode'. 

'De eerste bardo begint bij onze geboorte en duurt zo lang als we leven, de tweede die van onze droomwereld en de derde van concentratie en meditatie. Hierna volgt de vierde bardo die optreedt tijdens het moment van de dood. De vijfde overgangsperiode staat bekend als de toestand na de dood. Tot slot volgt de wedergeboorte, de zesde fase. Elke artiest op het album vertegenwoordigt een van de bardo's die hij of zij zelf heeft uitgekozen', aldus een van de initiatiefnemers. 

Als bonus-bardo is een gesprek toegevoegd tussen Guardian-journalist Jo Confino en Brounen over 'het leven'. 

Brounen tot slot: 'Ik hoop met dit album en het interview, luisteraars te laten inzien dat de dood niet eng, maar onlosmakelijk met het leven verbonden is. Aanvaard de dood, en je weet hoe je het best kunt leven.'

De opbrengst van het album gaat naar stichting De Leven en is vanaf vandaag te beluisteren via de bekende streamingplatforms. Wie extra wil doneren, kan hier terecht.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie