Met toolbox van Bits of Freedom kunnen internetgebruikers hun privacy verbeteren

Op fixjeprivacy.nl staan tips om veilig te videobellen, bestanden te delen en internetoplichters te herkennen.

De digitale burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom komt met een toolbox waarmee internetgebruikers zelf aan de slag kunnen om hun privacy te verbeteren. De toolbox maakt deel uit van de campagne Fix Je Privacy, waarmee de club aandacht vraagt voor het belang van online privacy.

Veel vaker online

Omdat mensen door de coronacrisis veel vaker online zijn, noemt de organisatie online veiligheid en privacy 'belangrijker dan ooit'. Op de website fixjeprivacy.nl staan tips om veilig te videobellen, bestanden te delen en internetoplichters te herkennen. Ook leer je er onder meer hoe je een veilig wachtwoord maakt en privacyinstellingen op je telefoon aanpast. 'Met deze toolbox hopen we iedereen die zich zorgen maakt over hun veiligheid online een helpende hand te bieden', zegt Evelyn Austin van Bits of Freedom.

Advertentie
advertisement

Wapenen

Met de campagne wil de organisatie mensen aansporen om na te denken om hun eigen online privacy, maar ook om het gesprek aan te gaan met collega's, vrienden en familie. Bits of Freedom krijgt veel vragen over privacyvriendelijke tools en tips en merkte dat er behoefte was aan een website waarop op een simpele manier voor iedereen uitgelegd wordt hoe je veilig kan internetten. Austin: 'Er lijkt geen dag voorbij te gaan zonder datalek of hack en je wordt om de oren geslagen met verhalen over oplichting via Whatsapp en internetbankieren. Hopelijk kunnen mensen met onze toolbox zich beter wapenen tegen dit soort zaken.'

Toolkits

De campagne wordt kracht bijgezet met zogenaamde toolkits van experts en ervaringsdeskundigen die vertellen hoe zij met hun privacy omgaan. Zo vertelt journalist Milou Deelen hoe ze zich wapent tegen online intimidatie en doet tech-journalist Daniël Verlaan uit de doeken hoe je je kunt beschermen tegen hackers.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie