Campina brengt ode aan Epke Zonderland 

Met het eerbetoon wil de zuivelgigant de afzwaaiende olympiër succes wensen tijdens zijn vierde deelname aan de Olympische Zomerspelen.

Campina brengt ode aan olympiër Epke Zonderland 

Campina lanceert de video 'Ode aan Epke': waarin het namens Nederland een eerbetoon brengt aan rekstoktovenaar Epke Zonderland: drievoudig wereldkampioen en winnaar van olympisch goud in 2012. Met de video wil de zuivelgigant de afzwaaiende Olympiër succes wensen tijdens zijn vierde deelname aan de Olympische Zomerspelen, die dit jaar in Tokio plaatsvinden. De anderhalve minuut durende ode is ontwikkeld TBWA\Neboko in samenwerking met Wefilm.

Advertentie
advertisement

'De man die durfde te vliegen'

De video toont volgens Campina nog niet eerder verschenen momenten uit de jeugd en sportcarrière van Zonderland. De ode eindigt met persoonlijke videoboodschappen die trots uitspreken en de atleet ook succes wensen op de aankomende Spelen. De voice-over is van acteur Jacob Derwig. Hij sluit zijn woorden af met: ‘Als een laatste applaus voor de man die durfde te vliegen. En wij, wij vlogen allemaal een stukje mee’.

Het eerbetoon

Campina | Een ode aan Epke namens Nederland

Gezond partnerschap

Campina zegt met 'Ode aan Epke' ook stil te willen staan bij het partnerschap dat het merk de afgelopen zeven jaar had met Zonderland. In 2015 was de atleet voor het eerst het Campina-boegbeeld in de campagne 'Sterk met Campina', die in 2020 nog een opvolger kreeg. Die campagnes stonden in het van ‘gezonder leven door middel van een goed ontbijt en voldoende beweging’. Een gedachtegoed dat beide partijen sindsdien claimen te omarmen en uit te dragen.

In 2018 werd Campina sponsor van het Olympisch TeamNL, dat het ook nog is in Tokio: het merk meldt dat het de Nederlandse Olympische en Paralympische sporters ter plaatse voorziet van Campina-kwark.

Lees ook: Nederlanders sporten fors minder, Campina spoort ze aan van de bank af te komen

Advertentie