Is jouw video geschikt voor online gebruik?

Terwijl online video razendsnel groeit, maken adverteerders met hun video’s nog vaak dezelfde fouten. Wij geven onze beste tips

Het zijn duizelingwekkende cijfers: In 2021 zal 82 procent van het internetverkeer bestaan uit video en binnenkort kijkt de gemiddelde internetgebruiker in de VS zo’n anderhalf uur online video per dag. In Nederland komt dat neer op gemiddeld 12 video’s per week. Vooral jongere generaties zijn opgegroeid in een wereld waar online video er nu eenmaal is, altijd en overal. Wie jonge mensen wil bereiken, heeft online video nodig.

Geen wonder dus dat online video advertising gestaag groeit: eind vorig jaar werd er wereldwijd zo’n zeven miljard dollar aan uitgegeven.

Opmerkelijk is echter dat veel adverteerders hun online video beschouwen als een verlengstuk van andere campagnes. Internetgebruikers krijgen een reclamespot voorgeschoteld die specifiek is geproduceerd voor tv. Video is video, lijkt de gedachte. Maar men vergeet dat online heel andere wetten gelden in de strijd om de aandacht van de kijker.

Folkert van Zadelhof optimaliseert video’s voor online advertising bij Streamads, het Amsterdamse bedrijf dat gespecialiseerd is in video advertising. Na Facebook en Google is Streamads het grootste digitale saleshouse van Nederland: in een maand bereiken de video-advertenties van Streamads ruim driekwart van de Nederlanders tussen 20 en 49 jaar oud. 

Dat betekent dat Van Zadelhof wekelijks meerdere video’s bewerkt voor de klanten van Streamads, vooral adverteerders, mediabureaus en reclamebureaus. “Het gebeurt nog steeds geregeld dat adverteerders een reclamespot van dertig seconden online willen plaatsen, waarin het product en het merk pas in de laatste twee seconden te zien zijn,” zegt Van Zadelhof. “Dat werkt misschien op tv, maar online moet dat anders. Daar moeten het logo en het product direct duidelijk zichtbaar zijn.”

Er zijn meer gouden regels voor online video advertising, vertelt Van Zadelhof. Hij zet de belangrijkste op een rijtje.

1. Maak video online ready

Zorg dat het logo, het product en de boodschap direct duidelijk in beeld zijn.

2. Plaats het in een interactief kader

Laat de kijker met de video aan de slag gaan, met een mouse-over, knoppen en interactieve elementen: dit verhoogt de engagement van de kijker.

3. Niet langer dan 15 seconden

Vertel de boodschap in een korte clip, maar knip niet lukraak in een tv-commercial. Dat resulteert in een rommelige video. Schiet desnoods een aparte video speciaal voor online gebruik.

4. Voeg ondertiteling en tekstelementen toe

De meeste internetgebruikers kijken online video zonder geluid. Met ondertiteling en tekstelementen komt de boodschap ook in stilte over.

5. Laat de boodschap na afloop van de video staan

Waarom zou je de positie van de video na het afspelen laten verdwijnen? Zorg dat kijkers ook na afloop van de advertentie de boodschap zien door een eindscherm er aan toe te voegen.

“Dit soort wijzigingen lijken misschien klein, maar ze maken groot verschil,” zegt Folkert van Zadelhof, die daarnaast wijst op het belang van het netwerk van websites waar Streamads de video’s kan tonen. “Op dit gebied liggen grote kansen: adverteerders ontdekken de mogelijkheden die online video advertising hen biedt. Niet alleen qua bereik en engagement, maar ook creatief. Het is een volledig nieuwe mogelijkheid om de consument aan te spreken en te bereiken.”

Wil jij weten hoe jij jouw video online inzet met optimaal resultaat? Neem dan contact op.

 

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Def Seoi
Ved https://dltutuapp.com/tutuapp-download/ https://showbox.run/ https://kodi.software/ as of now.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Protara Smitha
If you catch him staring at you, look at him in the eyes and try to hold contact for a few seconds. If he keeps in https://tutuappx.com/ contact, you know he likes you back. If he turns away, it could mean he likes you and is shy. Beware, however, as there is more than one reason for people to stare at each other. You may have spinach in your teeth!
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.