Premium

Jumbo gaat deze zomer met de caravan op vakantie in eigen tuin

Nieuwe campagne met bekende Jumbo-familie in de hoofdrol heeft herkenbare Alfred-signatuur

Jumbo Zomer-campagne is met de caravan in de tuin
Alfred

Supermarktketen Jumbo lanceert een zomercampagne die doet verlangen naar een zonvakantie in eigen tuin. Ondanks dat het nog onbekend is hoe deze zomer precies zal verlopen, weet iedereen dat de kans groot is dat deze dicht bij huis zal worden gevierd. Vanuit dat inzicht heeft Alfred, dat met de campagne bewijst het huidige sentiment aan te voelen, de afgelopen twee weken deze zomercampagne voor Jumbo ontwikkeld.

Het bureau geeft aan dat zelfs wanneer de reis naar een andere bestemming zal gaan, het dit jaar een mooie zomer moet worden. Daarvoor heeft het een concept bedacht waarop verder kan worden gebouwd: ‘De caravan’. Daar kun je volgens Alfred alle kanten mee op.

Advertentie
advertisement
Jumbo Zomer 2020

Vrolijk sentiment met Wim Sonneveld

In de campagne wordt duidelijk dat de Jumbofamilie dit jaar vakantie viert in hun eigen achtertuin, in de caravan. Volgens Jumbo wordt die caravan deze hele zomer het epicentrum van samenzijn. De supermarktketen wil duidelijk maken dat heel Nederland bij Jumbo terechtkan voor alle producten die nodig zijn om deze zomer groots en vrolijk te vieren - dicht bij huis.

Over de muziekkeuze voor de commercial vertelt Aad Kuijper, associate creative director bij Alfred: ‘De muziek van Wim Sonneveld benadrukt het optimistische gevoel van “het wordt zo’n ouderwets leuke, Hollandse zomer”. Zo’n zomer waar we allemaal van gaan genieten.’

Superflexibele caravan

Lees ook: Jumbo viert Koningsdag in de achtertuin.

Edward van de Ridder, head of strategy bij Alfred, noemt het concept achter de campagne ‘superflexibel’: ‘Zelfs als we er toch weer op uit mogen, dan haak je een caravan zo achter de wagen. Bij de shoot is dan ook met allerlei scenario’s rekening gehouden. En we voegen gedurende de zomer steeds nieuwe lagen toe, waaronder een zomeractivatie.

Wat blijft is de boodschap: met beetje hulp van Jumbo tover je jouw tuin of balkon zo om tot een heerlijk zomerse vakantiebestemming.’ Hij voegt daar nog aan toe: ‘Toen mijn dochter de video zag, zei ze: “Wat mooi, eindelijk weer een vrolijke campagne na al die depressieve berichten”.’

Jumbo - Samen een mooie zomer
Jumbo - Samen een mooie zomer Alfred

BBQ-alarm

De zomercampagne van Jumbo gaat vandaag live en bestaat uit een tv-campagne met daarnaast online video’s voor verschillende situaties en doelgroepen, radiocommercials en social advertising met zelfs een weersafhankelijk BBQ-alarm.

premium

Word lid voor € 1,-

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan en betaal € 1,- voor de 1e maand.

Ja, ik wil lid worden

Plaats als eerste een reactie

Advertentie