Laat je inspireren: 5 creatieve (D)OOH campagnes

Creativiteit is de basis van een succesvolle Out of Home campagne. Laat je inspireren door de volgende 5 creatieve (D)OOH campagnes.

1. Waar is dat feestje?


Zweden

Voor de promotie van een Mamma Mia! feest werd in Stockholm een bushalte van Clear Channel Scandinavia omgetoverd. Bij het openen van de blauwe deuren barstte het feest los. Wat deze campagne zo bijzonder maakte, was het interactieve element. Een sensor zorgde ervoor dat de video en muziek direct begon met spelen zodra de deuren werden geopend. Hoe leuk zou het zijn om een vergelijkbare case terug te zien in het Nederlandse straatbeeld!

Mamma Mia campagne

2. Brrr... ijskoude DOOH campagnes

Nederland

Bij ijskoude temperaturen zijn sommige producten extra lekker! Dit was dan ook de reden dat de Digital Out of Home campagnes van zowel Jägermeister als Chocomel uitsluitend op de digitale schermen verschenen wanneer de temperatuur onder de 3 of 2°C zakte. 

DOOH campagne Chocomel
DOOH campagne Jagermeister

3. Via livestream opzoek naar een nieuw huis

Finland

In Finland voerde dierenwinkelgigant Musti & Mirri een campagne om een nieuw thuis te vinden voor dieren in het asiel. Met een livestreamingstudio in het asiel werden de katten gefilmd en rechtstreeks uitgezonden naar meer dan 180 schermen. Door het scannen van een QR-code werden kijkers doorverwezen naar een website waar ze alle huisdieren konden vinden die wachtten op een nieuw baasje.

Campagne van dierenwinkelgigant

4. Van kruidnoten naar paaseitjes

Nederland

Pasen komt eraan, de tijd van paaseieren zoeken en (vooral) eten. Hoe kun je voorbijgangers beter kennis laten maken met nieuwe paasproducten dan met een special mét activatieteam? Een mooi voorbeeld is de special in samenwerking met Jumbo; bushaltes werden omgetoverd tot proefhaltes met kruidnotendispensers. Voorbijgangers konden zo de verschillende smaken proeven.

OOH campagne met sample team

5. Holy moly, wat een BMW!

België

Een nieuw model BMW vraagt om een nieuwe Holographic Wall. De BMW i5 stond in België centraal op een levensgrote muur met holografische beelden. Voorbijgangers konden vanuit elke hoek de auto zien, alsof ze er zelf naast stonden. Zie jij jouw merk al terug op een Holographic Wall? 

Holographic Wall in België

Geïnspireerd geraakt om zelf aan de slag te gaan, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Dan ben je bij Clear Channel aan het juiste adres! Neem contact met ons op en we denken graag mee.  

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →