Mastercard lanceert podcastserie The Pride Side

De creditcardmaatschappij wil door middel van de podcasts een platform geven aan belangrijke verhalen uit de queer-community.

De vier hoofdrolspelers uit de podcast

Vandaag lanceert Mastercard de podcast ‘The Pride Side’ in aanloop naar Pride Amsterdam die later deze maand plaatsvindt. De creditcardmaatschappij wil door middel van deze podcasts een platform geven aan belangrijke verhalen uit de queer-community. 

In de vierdelige podcastserie interviewt Fred van Leer vier rolmodellen uit de queer-community die ieder hun eigen verhaal vertellen. Hij stelt zich kwetsbaar op in zijn rol als interviewer: 'Toen ik hiervoor gevraagd werd en hoorde wie de gasten zouden zijn, werd ik nieuwsgierig. Het zijn alle vier bijzondere mensen, met een net zo bijzonder verhaal. Het heeft mij in ieder geval geraakt en aan het denken gezet. Door te luisteren en vragen te stellen hoop ik bij te dragen aan meer begrip en vooral liefde voor de queer community.'

Volgens Jan-Willem van der Schoot, Country Manager bij Mastercard Nederland: ‘Als jarenlange bondgenoot van de LGBTQIA+-gemeenschap hebben we de kans om verandering teweeg te brengen. Onder andere middels deze podcast willen wij een steentje bijdragen aan de acceptatie van je true self door inzicht te geven in de persoonlijke levens van mensen uit de community.’

Onderzoek van Mastercard toont aan dat 5,3 procent van Gen Z zich identificeert als non-binair.* Voor veel mensen in de LGBTQIA+-gemeenschap geeft de naam op hun creditcard of betaalpas níét hun ware identiteit weer. Daarom biedt Mastercard samen met partners de mogelijkheid om de gekozen naam op de kaart te zetten in plaats van de geboortenaam. Hiermee wordt een groot pijnpunt voor transgender en non-binaire personen verzacht.

De vier afleveringen zijn vanaf 13 juli te beluisteren in alle podcastapps (o.a. Spotify, Apple Podcasts, Podimo). De podcasts duren tussen de 30 en 45 minuten en zijn ook als YouTube-video te bekijken.

Bekijk hieronder de trailer van The Pride Side:

Credits:
Mastercard Nederland Boris Helleman, Judith Stolwijk, Roxanne Pinckers
PR: Omnicom 
Concept: Bas Jongerling (big group), Giulia van Hattum (big group), Maartje Weijers (Table for Ten), Marieke Samallo (Table for Ten) 
Copy: Giulia van Hattum
Art: Bas Jongerling, Midas van Koolwijk
Productie: Nienke Luijk  
Account: Rachael Worsley, Karen Mönnich 
Podcast regie: Maartje Weijers, Marieke Samallo 
Fotografie: Tengbeh Kamara 
Styling: Margaret West
Make-up & hair: Sharmila Vooren, Barbra Oliemans 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie