McDonald's verloot 14 karaats gouden-merchandise via een actie tegen zwerfafval

De restaurantketen wil zwerfafval tegengaan en stimuleert goed gedrag door prijzen te verloten.

Eén van de juwelen via de McDonald's actie
Afbeelding: aangeleverd

McDonald's start een nieuwe actie om zwerfafval tegen te gaan. Gasten die hun afval, zoals een frietzakje of milkshakebeker, in een speciale prullenbak gooien, maken kans op sieraden die bestaan uit weggegooid McDonald's-afval vermengd met kristallen en 14 karaats goud. 

Actie

McDonald's zegt dat de zeven sieraden gemaakt zijn van afval dat daadwerkelijk van straat is gehaald. Het afval is doorgezet naar De Vaal, een familiebedrijf dat er 14 karaats goud in heeft gelegd. Andere experts legden onder meer kristallen in het afval, om het geheel om te toveren tot sieraden. Oplage: één per item, dus zeven in totaal. 

De sieraden zijn niet te koop en worden in plaats daarvan door McDonald's weggegeven aan gasten die tussen nu en 12 september hun afval weggooien bij één van de restaurantfilialen in Nederland. Bij elk filiaal staat een gouden prullenbak, waar het afval in moet om kans te maken op een sieraad. McDonald's zegt dat een deurwaarder van tevoren bepaalt bij welke bak en op welk tijdstip een sieraad weggegeven wordt. 

Zwerfafval komt vaker terug

Het is niet voor het eerst dat McDonald's zich via een actie inzet om zwerfafval - rond zijn restaurants - te verminderen. Zo hield de restaurantketen in mei een actie in België om zijn prullenbakken in het zonnetje te zetten. 

En in Nederland voerde McDonald's vorig jaar voor de tweede keer campagne om zwerfafval tegen te gaan via speciale afvalbakken. Klanten die hun McDonald's-verpakkingen in de prullenbak gooiden, maakten kans op verschillende prijzen. De eerste editie werd beloond met een SAN Accent Award.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie