Pieter Omtzigt en Dilan Yeşilgöz trekken jasjes uit en botsen op X

De eindstrijd in de campagnes lijkt nu echt losgebarsten

De verkiezingscampagnes kenmerkten zich tot nu toe door het uitblijven van grote botsingen tussen partijen. Bovendien werd Rutte de afgelopen jaren op al mogelijke manieren verguisd over zijn beleid, maar waagde geen partij er zich in de campagne aan om de VVD hierover de maat te nemen.

De jasjes lijken nu 8 dagen voor de verkiezingen nu toch uitgetrokken te worden. Pieter Omtzigt reageerde op X op een tweet van Dilan Yeşilgöz die zich er druk over maakte dat ‘mensen met een heel normaal inkomen’ zich zorgen maken over geld. ‘Dat zou in dit land nooit moeten kunnen’, schreef ze.

Het was reden voor Omtzigt om Yeşilgöz erop te wijzen dat het land de afgelopen 13 jaar door de VVD van Mark Rutte werd geleid.

De VVD-lijsttrekker sneerde terug en wees Omtzigt erop dat hij een kans op discussie had laten liggen. Ook beet ze hem toe ze dat hij zijn premierskandidaat moest meenemen (die Omtzigt nog niet bekend heeft gemaakt) en doorgerekende plannen (die de NSC-voorman niet heeft, omdat hij zijn partij pas kort voor de verkiezingscampagnes heeft opgericht).

Het eindspel voor de verkiezingscampagnes lijkt daarmee eindelijk begonnen. Ongetwijfeld zullen Omtzigt en Yeşilgöz er een tweestrijd op rechts van willen maken om te bepalen wie de grootste is.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie