Velthuizen Keukens breidt naamsbekendheid uit en bereikt doelgroep in de markt

Velthuizen Keukens vergroot naamsbekendheid met een multimediale campagne in samenwerking met vtwonen, ontwikkeld door DPG Media.

Velthuizen Keukens streeft ernaar om de naamsbekendheid te vergroten door effectief te adverteren voor een in-market doelgroep. DPG Media ontwikkelde hiervoor een multimediale campagne met vtwonen. De grote overeenkomende doelgroep van beide merken in de woonbranche in combinatie met keukens was doorslaggevend voor de samenwerking. De inzet van print in combinatie met branded content en digital banners zorgde voor een mooi resultaat en het effectief behalen van de KPI’s. In deze case van DPG Media lees je hoe ze dat hebben gedaan.

De uitdaging
Familiebedrijf Velthuizen Keukens is een bekende naam in Woudenberg en omgeving. Het bedrijf heeft afgelopen jaren flink geïnvesteerd in de showroom en de volgende stap is het vergroten van de naamsbekendheid buiten de eigen regio om uiteindelijk het bezoekersaantal te verhogen.

De oplossing

Strategische samenwerking met vtwonen
Op basis van de doelgroep van Velthuizen Keukens is er gekozen voor een strategische samenwerking met vtwonen. vtwonen is hét woonmerk van Nederland en heeft elke maand een bruto maandbereik van > 7,8 miljoen. Voor het vergroten van de naamsbekendheid stelde DPG een multimediale benadering en een touch-tell-sell campagne voor.

Een combinatie van online en offline
In de touch-fase moesten er 105.264 impressies worden behaald via direct-buybanners op vtwonen.nl. In de tweede fase werd er branded content op vtwonen.nl ingezet met een KPI van 3.500 landingen. In de sell-fase is er gekozen voor 1/1 pagina advertenties in 2 VT Verbouwen-edities met een oplage van 25.000 exemplaren. Deze gecoördineerde inspanningen hebben Velthuizen Keukens in staat gesteld om gericht en effectief te communiceren met hun doelgroep. 

Het resultaat

Positieve resultaten boven benchmark
De eerste en tweede flight van de campagne waren een succes. De derde flight is onlangs gestart. Beide partijen zijn tevreden over de eerste resultaten en nemen de inzichten mee in het volgende deel van de samenwerking. De gekozen media-inzet heeft gezorgd voor relevante traffic en veel zichtbaarheid buiten de regio bij nieuwe potentiële klanten.

  • De banners op vtwonen.nl hebben gezorgd voor veel zichtbaarheid voor Velthuizen Keukens. Ze hebben 105.290 impressies opgeleverd en 370 clicks. Met een CTR van 0,35% (benchmark: 0,19%) is dit een succesvolle uiting in de campagne. 

  • Ook het branded-contentartikel op vtwonen.nl heeft boven verwachting gepresteerd. Op het artikel zijn 3.606 landingen behaald. Dit was een goede manier om meer van Velthuizen Keukens te laten zien en een blijvende indruk bij de doelgroep achter te laten.

Campagne uitingen

Ben je benieuwd naar de campagne uitingen? Bekijk dit artikel.

Aan deze campagne werkten mee

  • Megan Bruinink, accountmanager
  • Patrick Handgraaf, digitaal specialist
  • Caroline de Rooij-Sinke, titelspecialist vtwonen
  • Eline van der Stok, projectmanager vtwonen
  • Desiree Groot, concept manager vtwonen

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →