Daphne Kerremans krijgt bij RVD leiding over communicatie algemeen regeringsbeleid

Ervaren communicatiespecialist die woordvoering MH17 en coronacrisis bij VWS deed nu naar Algemene Zaken.

Daphne Kerremans

Daphne Kerremans wordt met ingang van 1 oktober 2022 hoofd Communicatie Algemeen Regeringsbeleid bij de Rijksvoorlichtingsdienst.

Deze afdeling op het ministerie van van het ministerie van Algemene Zaken houdt zich bezig met alle aspecten van de communicatie over het algemeen regeringsbeleid. De afdeling bestaat uit een 24-uurs redactie, speechschrijvers, protocolmedewerkers, documentaire informatievoorziening, communicatieadviseurs en een aantal politieke analisten.

Het hoofd Communicatie Algemeen Regeringsbeleid geeft leiding aan de afdeling en ‘stuurt op verbinding’ tussen de verschillende communicatiedisciplines en op innovatie en vernieuwing van de communicatie en de ingezette intrumenten.

In hart van corona en MH17

Kerremans is ervaren in overheidscommunicatie. Ze werkte bijna 5 jaar bij het ministerie van Buitenlandse Zaken als woordvoerder en stapte in 2017 over naar het ministerie van VWS, waar ze als eerste woordvoerder van Hugo de Jonge en coördinerend woordvoerder van het ministerie midden in de de coronacrisis opereerde.  

Het was niet haar eerste klus waar ze in het ‘hart’ van een crisis haar werk deed; sinds 2014 is ze ook belast met de woordvoering over MH17.

De afgelopen 7 maanden was Daphne Kerremans teammanager communicatie Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Ze noemt de RVD waarvoor ze gaat werken een ‘enorm professionele organisatie, waar zowel de grote lijnen als de kleine details er toe doen’.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie